»Predvsem smo imeli zelo dober odziv na novo, zelo hitro vertikalno tračno žago za razrez hlodovine. Realizirali smo tudi štiri povsem nove projekte žagarskih strojev, ki zelo dobro delujejo,« nam je povedal Boris Mesec, direktor tega uspešnega družinskega podjetja, v katerem so zaposleni tudi njegova soproga in vsi trije sinovi. V letošnjem letu podjetje dosega tudi visoko rast; pričakujejo vsaj 20-odstotno rast prodaje.

Nova žagalna linija na Tajskem

Mebor 95 odstotkov svojih izdelkov proda v tujini. Podjetje je navzoče po vsem svetu, v proizvodnem procesu pa sodeluje tako s številnimi podjetji v Sloveniji kot s tujci. Svoje stroje so prodali že v več kot 55 držav po svetu. »Na prodajnem področju sodelujemo z več kot 30 partnerji, ki delujejo na področju prodaje, servisiranja in montaže strojev,« je povedal Boris Mesec, ki je izpostavil povsem novo žagalno linijo na Tajskem, ki je bila izdelana predvsem za potrebe stranke in na tamkajšnjem trgu predstavlja veliko novost.

Bistvene so kakovost in novosti

Podjetje Mebor ponuja posamezne vrhunske stroje za razrez lesa in celovite avtomatizirane linije za razrez lesa. Na svojem področju že vrsto let postavlja globalne standarde razvoja, avtomatizacije, hitrosti in uporabnosti, a osnova je po besedah Mesca v tem, da znajo biti zelo prilagodljivi in ponuditi stranki celovito rešitev, torej vse stroje, ki jih potrebuje v žagarskem obratu. »Bistveno je, da ponujamo kakovostne, zmogljive stroje za primerno ceno in se stalno usmerjamo v novosti, ki strankam olajšajo delo, avtomatizirajo proizvodnjo, zmanjšajo stroške dela in izboljšajo kakovost njihovih izdelkov,« je dodal Mesec.