Seveda smo s tako rastjo zelo zadovoljni, sporočajo iz družinske gazele z več kot 40-letno zgodovino, ki je v zadnjem letu zaposlila 20 novih sodelavcev in se približala številu 200 zaposlenih.

Poslujejo z vso zahodno Evropo in trgi nekdanje Jugoslavije

Potem ko so podjetje uspešno preoblikovali iz servisnega podjetja za montiranje rolet v proizvodno podjetje, se jim je uspelo uveljaviti kot dobavitelj žaluzij, rolet in stavbnega pohištva na vseh večjih evropskih trgih. »Poslujemo praktično z vso zahodno Evropo in trgi nekdanje Jugoslavije,« pove Robert Medle, ki pojasni, da se v svojem delu osredotočajo na inovativne pristope in izdelke, s čimer, kot pravi, ustvarjajo dodano vrednost. »Trudimo se biti poslovni in fleksibilni in strankam stati ob strani,« pravi in kot večji uspešno opravljen izziv letošnjega leta izpostavlja selitev proizvodnje in uprave v nove prostore. V istem obdobju je podjetje zadovoljilo tudi rasti povpraševanja po njihovih izdelkih. Kot pove Medle, je razvojna strategija podjetja usmerjena v dvigovanje dodane vrednosti končnega produkta in razvoj poštenih odnosov s partnerji, zato se radi povezujejo. Globalno povezovanje in sodelovanje prepoznavajo kot dodano vrednost, a ga v svoji panogi, razen finančnih sorodnih prevzemov, zasledijo redko.

Usmerjeni v boljšo produktivnost proizvodnje in procesov

»Trenutno želimo optimizirati proizvodnjo v novih prostorih s poudarkom na višji produktivnosti, še višji kakovosti izdelkov in večjem udobju zaposlenih,« pravi Medle. Letos so z namenom boljše produktivnosti proizvodnje in procesov v tehnološko opremo že namenili več kot dva milijona evrov. Glede aktualnih načrtov pa direktor pove, da bodo konec letošnjega in začetek naslednjega leta izkoristili za promocijo novih inovativnih izdelkov pri njihovih partnerjih, kar bi jim po njegovem mnenju moralo omogočiti rast tudi v prihodnje. Eden izmed izzivov, v katere bodo v prihodnje še bolj zagrizli, pa je tudi pridobivanje ustreznega kadra in uravnovešanje proizvodnje skozi različne letne čase, ko prodaja zaradi vremenskih razmer zelo niha.