Letošnje leto je za sklad rekordno, saj so podprli že več kot 3800 različnih razvojnih projektov. Nekaj sredstev do konca leta še ostaja prostih, preostanek pa bodo lahko podjetja koristila v okviru različnih javnih razpisov in javnih pozivov, sporočajo iz Slovenskega podjetniškega sklada.

Dodatne oblike podpore

Finančne spodbude, ki jih omogoča Slovenski podjetniški sklad, se nanašajo na različne faze poslovanja, od zagonskih spodbud pri razvoju produkta in semenskega kapitala pri vstopu in širitvi na trg pa vse do spodbud pri nadaljnji rasti. A Slovenski podjetniški sklad nadgrajuje finančno podporo tudi z dodatnimi oblikami vsebinske podpore. V letu 2019 se vsebinska podpora izvaja skozi tri programe: spodbude malih vrednosti prek vavčerjev, vsebinska podpora za mlada inovativna podjetja s potencialom hitre rasti in usposabljanja v tujini za visokotehnološka podjetja.

Letos za 3800 razvojnih projektov

V zadnjih desetih letih je Slovenski podjetniški sklad z različnimi ugodnimi finančnimi spodbudami okrepil več kot 7300 projektov malih in srednje velikih podjetij, od tega 831 startupov, odobril pa 1,04 milijona evrov različnih ugodnih finančnih spodbud. V letošnjem letu so skupno podprli več kot 3800 projektov, od tega več kot 1800 v okviru različnih finančnih spodbud in več kot 1900 projektov v okviru enostavnih spodbud za mala in srednja podjetja, tako imenovanih vavčerjev. Skupno so doslej odobrili že okoli 126 milijonov evrov različnih finančnih in vsebinskih spodbud.