Ponovno je razočaranje doživel Britanec Callum Hawkin. V zaključku se je pridružil vodilni skupni za zmago, a je na koncu tako kot na SP v Londonu pred dvema letoma končal na četrtem mestu.

Desisa pa je po 18 letih Etiopiji prinesel drugo maratonsko zmago na SP po Gezahegneju Aberi, ki je kot olimpijski zmagovale nato slavil še na SP v Edmontonu 2001. Na SP leta 2011 je Desisapa že osvojil srebro, dvakrat pa je zmagal na prestižnem maratonu v Bostonu.

Mejniki Fraser-Pryceovo

Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce je bila predzadnji dan svetovnega prvenstva v Dohi članica zmagovite štafete 4 x 100 m, ki je s časom 41,44 tekla izid sezone na svetu, ter prišla do devete zlate medalje, s tem pa je postala tretja najboljša vseh časov v zgodovini tekmovanj.

Pred jamajško sprinterko sta po osvojenih odličjih le Američanka Allyson Felix z 12 zlatimi, tremi srebrnimi medaljami in dvema bronoma, ter jamajška legenda športa Usain Bolt (11 zlatih, 2 srebrni in bron). Sama ima devet zlatih ter dve srebrni medalji.

Fraser-Pryce je na tem prvenstvu v teku na 100 m osvojila še četrto zlato na SP, dve zlati na tekmovanju v Dohi pa si je pritekla tudi Sifan Hassan. V Etiopiji rojena Nizozemka je po zlatu na 10.000 m osvojila tudi prvo mesto na 1500 m z izidom sezone in šestim vseh časov (3:51,95).

Tudi med atleti je sicer v najkrajši štafeti ((4 x 100 m)) padel izid sezone, Christian Coleman, Justin Gatlin, Michael Rodgers in Noah Lyles iz ZDA so tekli 37,10 sekunde, branilci naslova iz Velike Britanije so s 37,36 postavili evropski rekord, Japonci na tretjem mestu pa azijskega (37,43).