Čeprav je v ligi prvakov vsaka tekma spektakel, je bilo sinoči največ oči uprtih na stadion Camp Nou, kjer je v ponovitvi polfinala iz sezone 2009/10 pri Barceloni gostoval Inter kapetana Samirja Handanovića. Črno-modri do danes na največjem stadionu v Evropi v ligi prvakov na štirih gostovanjih sploh še niso dosegli zadetka, sinoči pa so ga po zaslugi borbenega Martineza že v tretji minuti, ko je Argentinec žogo spretno spravil mimo domačega vratarja Ter Stegna. Inter je tudi sicer v prvem polčasu deloval zelo kompaktno in zanesljivo, ko je bilo treba, ga je z nekaj odličnimi posredovanji rešil tudi Handanović, v drugem polčasu pa je bil tudi slovenski vratar nemočen ob dveh lepih akcijah Kataloncev, ki jih je zaključil Luis Suarez. Ta je v 58. minuti najprej zadel po podaji Vidala in fantastičnem voleju, v 84. minuti pa še po krasnem prodoru Messija. Argentinec je proti pričakovanjem sicer odigral vso tekmo, a gola proti Interju še naprej nima v svoji statistiki. Je pa ta v ligi prvakov še naprej bolj slaba za Inter, ki med evropsko elito ni zmagal že na šesti zaporedni tekmi. Na drugi tekmi v skupini F je Borussia iz Dortmunda v Pragi proti Slaviji upravičila vlogo favorita (2:0), a so se Čehi še enkrat izkazali za žilavega in kakovostnega nasprotnika ter si priigrali celo več priložnosti za zadetek od tekmeca.

Evropski prvak Liverpool, ki je v prejšnjem krogu skupine E proti Napoliju doživel edini poraz v sezoni na vseh tekmovanjih, je proti Salzburgu, ki se je v prvem krogu znesel proti Genku (6:2), začel kot v zadnjem času vselej na domačem igrišču – silovito. Do 36. minute je po zadetkih Maneja, Robertsona in Salaha vodil že s 3:0 in takrat se je zdelo že kot vklesano v kamen, da bo moštvo trenerja Jürgena Kloppa še podaljšalo dve fantastični seriji na stadionu Anfield. Nazadnje je namreč Liverpool doma v ligi prvakov izgubil pred skoraj petimi leti, v vseh tekmovanjih pa je bil do danes na domačem igrišču njegov niz nepremagljivosti dolg kar 25 zaporednih tekem oziroma dlje kot celotno koledarsko leto. Serijo petih domačih tekem v ligi prvakov, na katerih Liverpool ni prejel zadetka, je v 39. minuti prekinil gostujoči napadalec Hwang, no, da bo Salzburg v drugem polčasu izenačil na 3:3, pa si vseeno ni upal pomisliti nihče. A po zadetkih Minamina in Haalanda v razmaku manj kot petih minut se je že do 60. minute zgodilo prav to, da ni prišlo do senzacije, pa je devet minut kasneje s svojim drugim golom na tekmi za zmago s 4:3 poskrbel Mohamed Salah. Na drugi tekmi skupine E je medtem Napoli kljub temu, da je kar trikrat zatresel okvir vrat in da so gostitelji ob tem enkrat žogo še izbili z golove črte, na gostovanju pri Genku le remiziral (0:0).

V skupini G je Zenit St. Peterburg niz zaporednih zmag v ligi prvakov na domačem igrišču podaljšal na pet, potem ko je bil boljši od Benfice (3:1), z 2:0 pa je v Leipzigu zmagal Lyon, pa čeprav ga domači trener Julian Nagelsmann dobro pozna, saj je lani s Hoffenheimom z njim dvakrat remiziral. V skupini H je Valencia sploh prvič v zgodovini na domačem igrišču doživela poraz proti klubu z Nizozemskega, potem ko je bil lanski polfinalist Ajax boljši s 3:0, Lillu pa ob porazu proti Chelseaju (1:2) že desetič zapored v ligi prvakov doma ni uspelo zmagati.