Za nogometne navdušence v regiji bo najzanimivejša tekma drugega kroga skupinskega dela nogometne lige prvakov odigrana danes v Manchestru. Na stadionu Etihad bo pri tamkajšnjem Cityju gostoval Dinamo Zagreb. Hrvati so se na pot v Anglijo podali kot vodilna ekipa skupine C.

Trener Zagrebčanov Nenad Bjelica, ki je v minuli sezoni poskrbel za preporod Dinama na evropskih tleh, je pred potjo v Manchester na zagrebškem letališču dejal, da gredo proti četi Pepa Guardiole po zmago. »Tudi tokrat imamo določena pričakovanja. Morali bomo dati vse od sebe in poskušali zmagati. Želimo uživati v tekmi, a tudi zmagati. To smo pokazali že proti Atalanti. Zame ni dovolj sodelovanje, hočemo tekmovati. Potrebovali bomo veliko srce. Denar je pomemben, a ni odločilen dejavnik, saj bi drugače zmagovali ves čas isti klubi,« je nasprotnike, ki jih poganja katarski denar, zbodel Bjelica. Niti hrvaškim novinarjem ni hotel razkriti, kdo bo dobil priložnost za igro proti angleškim prvakom. »Prevelik poudarek se namenja taktiki in sestavi ekipe. Zame je bolj pomembno srce. Oni zmagujejo tekme. V napadu so izjemni, manjkata pa jim dva osrednja branilca in v tem bomo iskali priložnost,« je zaključil Bjelica.

Stavnice favorizirajo City

Prav težave s poškodbami v defenzivnem delu ekipe so tiste, ki najbolj skrbijo Guardiolo v tem delu sezone. Poleg dlje odsotnega Leroya Saneja sta se na zdravniškem kartonu znašla še John Stones in Aymeric Laporte. Po poročanju angleških medijev naj bi v osrčju obrambe proti Dinamu poleg Nicolasa Otamendija priložnost podobno kot v angleškem prvenstvu spet dobil Fernandinho, ki je po osnovni »izobrazbi« sicer defenzivni vezist. A sinje-modri so na stavnicah vseeno v vlogi favorita, zmaga Dinama pa bi stavničarjem za vsak vloženi evro prinesla kar dvajsetkrat več denarja.

Derbi današnjega večera bo sicer v Londonu, kjer bo pri lanskem finalistu Tottenhamu gostoval nemški Bayern. Spursi so na prvi tekmi le remizirali proti Olympiacosu, zato bi jim domači poraz proti Bavarcem otežil nadaljnje tekmovanje. Zanimivo pa bo tudi jutri v Barceloni, kjer bodo Katalonci gostili milanski Inter. Oba kluba sta v prvem krogu osvojila le točko (Španci v Dortmundu, Italijani proti praški Slaviji), zato bo tekma na Camp Nou dvoboj za vrh lestvice skupine F.