Crvena zvezda in Olympiakos iz Pireja sta pobratena kluba, zato so tudi odnosi navijačev zelo prijateljski. Barva obeh klubov je rdeče-bela, navijači obeh klubov so se družili v središču Beograda in se nato skupaj odpravili na stadion Raka Mitića, kar je redkost v nogometu. Na stadionu, ki ga mnogi bolje poznajo pod imenom Marakana, so oboji strastno navijali za svoj klub. Ob polčasu so bili boljše volje Grki, saj je Olympiakos vodil z 1:0, na koncu pa Srbi, saj so njihovi ljubljenci po preobratu v finišu tekme zmagali s 3:1 in zaslužili 2,7 milijona evrov iz blagajne Uefa. Crvena zvezda, ki je konec tedna izgubila veliki derbi s Partizanom z 0:2, je začela igrati šele v zadnje pol ure, ko so Grki zaradi izključitve Benzia ostali z desetimi nogometaši. Zlasti v prvem polčasu so bili Beograjčani v krču in vse je kazalo na nov poraz.

»Pravočasno izenačenje izida na 1:1 nam je vlilo dodatno samozavest, da smo zaigrali še bolj napadalno, pritisnili na obrambno linijo Olympiakosa in jih prisilili v napake,« je povedal rezervist Crvene zvezde Miloš Vulić, strelec izenačujočega zadetka. Poleti ga je klub hotel poslati na posojo, a se je temu odločno uprl in se odločil, da se bo boril za mesto v ekipi Crvene zvezde.

Potem ko je Olympiakos zapravil sijajno priložnost za vodstvo z 2:1, je bil finiš Crvene zvezde sanjski z zadetkoma v 87. in 90. minuti. »Mnogi se ne zavedajo, da je za nami serija težkih tekem. V ligi prvakov igramo od prvega kroga kvalifikacij, po porazu s Partizanom je bila ekipa pod izjemnim pritiskom. Vsaka zmaga v ligi prvakov je velika stvar. Sedanja generacija nogometašev želi Crveno zvezdo vrniti na pota stare slave. Počasi se dvigamo tja, kamor spadamo,« je bil čustven trener Crvene zvezde Vladan Milojević, ki je znova junak, profesor in velik trener, potem ko je bil po porazu na 161. večnem derbiju s Partizanom razglašen za nepoznavalca nogometa.

Čeprav se je zagrebški Dinamo proti Manchester Cityju (poraz 0:2) pogumno boril in mrežo ohranil nedotaknjeno več kot uro, je angleški časnik Daily Mail tekmo izkoristil za kritiko sedanjega ustroja lige prvakov, ker tribune niso bile polne. »Slabo stran lige prvakov najbolje predstavlja Dinamo. Klub, ki je osvojil 13 od zadnjih 14 naslovov hrvaškega prvaka, je do letošnje sezone v ligi prvakov osvojil le štiri točke. Pridejo, v glavnem izgubljajo, zadovoljni so s tem, da vzamejo denar, in upajo, da bodo našli kupca za katerega izmed svojih mladih igralcev. Tako so nepomembni, da se prevajalec Uefe sploh ni utrujal s prevodom izjave trenerja Dinama Nenada Bjelice. Edini prispevek Hrvatov k veličini tekme je prišel s tribun, kjer so navijači gostov glasno spodbujali svojo ekipo,« je zapisal angleški komentator.