Pred drevišnjim derbijem drugega kroga v nogometni ligi prvakov v skupini F med Barcelono in Interjem se strokovni štab Kataloncev ukvarja s tem, kako prebiti obrambo vodilnega kluba v italijanskem prvenstvu. Inter ima glede na prejete zadetke trenutno najboljšo obrambo v Evropi, saj je 35-letni slovenski vratar Samir Handanović na sedmih tekmah moral žogo le trikrat pobrati iz mreže. Dva gola ja prejel na prvih šestih tekmah italijanskega prvenstva, v katerem Inter vodi z maksimalnim izkupičkom 18 točk, in enega ob remiju 1:1 v ligi prvakov proti Slaviji iz Prage. Remi s češkimi prvaki na domačem stadionu San Siro je bil za navijače Interja slabši izkupiček od pričakovanj pred tekmo. Po tekmi so bili s točko celo zadovoljni, saj so varovanci trenerja Antonia Conteja izid izenačili šele v sodnikovem dodatku. »Za uspeh na stadionu Camp Nou bo treba odigrati popolno tekmo z veliko teka in agresivnosti,« pravi trener Interja Antonio Conte ob pogledu na statistiko, saj je Barcelona v ligi prvakov na domačih tekmah neporažena že 29 tekem od leta 2013.

Če je Inter ujel val zmag, Barcelona še lovi zmagovito serijo. V španskem prvenstvu je na sedmih tekmah doživela že dva poraza in enkrat remizirala, ligo prvakov je začela z remijem (0:0) na gostovanju pri Borussii Dortmund. Trener Ernesto Velverde ima težave s poškodbami. Igra je preveč odvisna od Lionela Messija, katerega nastop je drevi znova negotov, zato bo tako kot Dembele tekmo verjetno začel na klopi. Inter je ena redkih ekip, proti katerim Messi še ni dosegel gola. Jordi Alba in Samuel Umtiti sta komaj začela trenirati po poškodbah. »Inter je v primerjavi z lansko sezono zelo spremenjen, kar je povezano z novim trenerjem. So polni samozavesti in težko je prebiti njihovo obrambo,« pravi trener Barcelone Ernesto Valverde, ki je z Interjem igral že lani v skupinskem delu (remi 1:1 v Milanu in zmaga 2:0 v Barceloni).

Liverpool, ki premočno vodi v angleškem prvenstvu s sedmimi zmagami na sedmih tekmah, je ligo prvakov začel s porazom (0:2) v Neaplju. »Salzburg je presenečenje za mnoge. A če kdo pozna njihov način igre, sem to verjetno jaz. Mlado in izjemno nadarjeno moštvo Salzburga ima do potankosti izdelan načrt igre. Njihova filozofija je podobna, kot sem jaz to počel z Mainzem in Borussio Dortmund ter zdaj tukaj z Liverpoolom. So kot mlajši bratje. Čaka nas zahtevna tekma, v kateri bomo za zmago morali pokazati vse, česar smo sposobni,« je previden trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Salzburg, katerega trener je Američan Jesse Marsch, ima sloves izjemno učinkovitega moštva, saj je v prvem krogu Genku zabil šest golov. Veliko oči bo uprtih v norveškega najstnika Erlinga Haalanda, ki je Belgijcem v prvem krogu zabil tri gole.