Večna tekmeca sta derbi začela kot prvo- in drugouvrščeni na lestvici. V tretjem krogu sta se razšla z neodločenim izidom 0:0, v zadnjem obdobju pa je bila Olimpija v nizu dveh zmag oziroma je bila neporažena na zadnjih petih tekmah, medtem ko se je Maribor vodilnim Ljubljančanom na tri točke približal z nizom petih zmag.

Niti minuta ni minila, ko je na drugem večnem derbiju že padel prvi gol. V Stožicah je bila mreža Olimpije tista, ki se je zatresla ekspresno, potem je v kazenski prostor Ljubljančanov podal Dino Hotić, z glavo pa je Nejca Vidmarja matiral Luka Zahović. Pritisk državnih prvakov se po zgodnjem zadetku ni ustavil. V njihovi vrstah je bil razigran Rok Kronaveter, dobro dnevno formo pa je vezist potrdil v 16. minuti. Tedaj je še drugo asistenco vpisal Hotić, Kronaveter pa je tako kot Zahović Vidmarja za 2:0 matiral z glavo. Vodstvo Maribora bi bilo še višje le slabih deset minut pozneje, ko je zadetek Zahoviću preprečil Vitalijs Maksimenko in žogo zbil z golove črte.

Da derbi ni bil odločen že po slabe pol ure, je poskrbel Josip Menalo. Olimpijo je v igro vrnil v 33. minuti in znižal zaostanek na 1:2. Za Ljubljančane je bila to sploh prva prava akcija, ki so si jo priigrali, a po doseženem zadetku le zaigrali bolj odločno in agresivno. Vseeno jim ni uspelo izenačiti in so na odmor odšli z golom zaostanka.

Trener domačih Safet Hadžić je pred začetkom drugega polčasa opravil kar dve menjavi. Igro sta zapustila Šme in Putinčanin, zamenjali pa sta ju mlada Eric Boakye in Vitja Valenčič. Odločitev se je izkazala za dobro, saj je Olimpija v 53. minuti izid že poravnala na 2:2. Olimpija je izenačila po najstrožji kazni, ki jo je pri Mariborčanih zakrivil Nemanja Mitrović. Enajstmetrovko je izvajal Ante Vukušić, ki mu je Kenan Bajrić strel sprva ubranil in žogo odbil. A le do nog Hrvata, ki v drugo ni več zgrešil.

Ritem igre je v nadaljevanju močno padel. Tudi zaradi prekinitve tekme, kar je bila posledica gostega dima iz navijaških bakel. Tekma se je zopet nekoliko razživela v zaključku, ko sta padla še peti in šesti gol. Oba je dosegel Maribor, ki je izkoristil napake Olimpijine obrambe. V 93. minuti je slabo zaustavljanje žoge Vidmarja izkoristil Kronaveter, dve minuti pozneje pa je zmago vijoličnih potrdil Rudi Požeg Vancaš.