Videlo se je, kaj je v igri na zadnji tekmi 12. kroga 1. SNL. Neposredni obračun četrtega in petega, ki bi rada bila višje na pri vrhu zgoščeni lestvici. Ampak ker sta Aluminij in Celje predvsem pazila, da ne bi izgubila, so od obračuna v Kidričevem imeli najbrž največ v Murski Soboti. Vsekakor več kot tisti, ki so želeli videti gole. Znova. Aluminij in Celje sta namreč še drugič v tej sezoni remizirala brez golov, a so Kidričani znova pokazali, zakaj jim v »šumi« težko kdo pride do živega in zakaj so še naprej višje od grofov. Še zlasti, ker je Matjaž Rozman sijajno ubranil strel Juretu Matjašiču in rešil celjsko točko.

Če je Slobodan Grubor proti Triglavu (1:0) razloge za komaj drugi letošnji poraz videl v sodniški odločitvi, je Aluminij znova nevarno živel. Vseeno se pozna, ko Ilija Martinović ob sebi nima Ivana Konteka, prav tako se pozna, da višje na igrišču ni Alena Krajnca. In ker se je kmalu poškodoval še Matic Vrbanec, se je Aluminij vkopal in stavil na svojo »šumo«, kjer sta doslej v tej sezoni zabila le Tilen Mlakar (Triglav) in Rijad Kobiljar (Rudar). Zato je Celje moralo trpeti posest. Zvita taktika, ki je domačemu Dejanu Petroviču ponudila (edino) priložnost v prvem polčasu, a je bil nenatančen.

Dušan Kosić je kmalu ukrepal z mislijo, da točka ni slab izplen. Celjani so zato poskušali podobno kot Triglav. V dveh situacijah bi skoraj prisilili prvo obrambo lige, da bi znova storila prekršek za enajstmetrovko, a Dejan Balažič je dopuščal tršo igro. Proti Kidričanom je to dvorezen meč, saj je Aluminij začel pritiskati s streli od daleč, predložki in prekinitvami. Dovolj, da je bil Rozman na koncu tisti, ki je odločil tekmo, ko je zaporedoma dvakrat zaklenil gol.