Če slovenskim odbojkarjem na obračunu steče servis, tekmecem trda prede. Tako je bilo v osmini finala proti Bolgariji, kot tudi v četrtfinalu proti Rusiji. Selektor Alberto Giuliani ima na servisni črti kar nekaj orožij, med najbolj izstopajočimi pa je zagotovo Klemen Čebulj. Sprejemalec je samo proti Bolgariji serviral kar triindvajsetkrat in nasprotniku nasul šest asov. Sedemindvajsetletnik je sicer še eden v vrsti številnih odličnih odbojkarjev, ki prihajajo s Koroškega. Tako kot kapetan Slovenije Tine Urnaut je odraščal na Ravnah, resno pa je začel trenirati odbojko pred trinajstimi leti pri odbojkarskem klubu Fužinar.

Že leta 2009 je osvojil bronasto medaljo s člansko reprezentanco na sredozemskih igrah v Pescari, dve leti pozneje pa se z ACH Volleyjem veselil zmage na državnem prvenstvu in pokalu. Njegov nagli vzpon se tu ni ustavil, saj je kmalu začel igrati za italijanske klube v serie A. Njegov prvi je bil Altotevere San Giustino, največji uspeh pa je dosegel v dresu Civitanove, s katero je v ligi prvakov dvakrat osvojil tretje mesto (2015 in 2017), leta 2017 pa tudi italijansko prvenstvo. V dresu reprezentance je blestel pred štirimi leti, ko je postal evropski podprvak, zadnje leto pa je igral na Kitajskem in osvojil državni naslov s Shanghai Golden Age. Po zaključku domačega EP ostaja v Evropi, saj se bo pridružil aktualnemu svetovnemu klubskemu prvaku Trentinu v Italiji.

Tam se bo srečeval tudi z Wilfredom Leonom, članom Perugie, največjim zvezdnikom poljske reprezentance in za mnoge najboljšim odbojkarjem na svetu. Številni ga opisujejo kot mešanico Messija in Ronalda, le da namesto nogometa igra odbojko. Krasijo ga izjemne atletske sposobnosti, tekmecem pa se kolena najbolj zašibijo, ko stopi na servisno črto. V sezoni 2017/2018 se je namreč vsak njegov peti servis končal z asom.

Šestindvajsetletnik je neizmeren talent za odbojko kazal, ko je še gulil osnovnošolske klopi na rodni Kubi. Za tamkajšnjo reprezentanco je debitiral, ko je bil star le 14 let in deset mesecev, svet pa osupnil leto pozneje, ko je bil izbran za najboljšega sprejemalca v svetovni ligi. Tedaj je že postalo jasno, da na Kubi ne bo v celoti razvil svojega izjemnega potenciala, zato je leta 2013 odšel s trebuhom za kruhom v Evropo. V svoje vrste ga je zvabil eden največjih in najbogatejših klubskih velikanov Zenit Kazan, s katerim je med letoma 2014 in 2018 kar štirikrat pokoril staro celino. »Seveda se včasih težko motiviram, zato si raje postavljam kratkoročne cilje,« pravi Wilfredo Leon, ki z domnevno 1,5 milijona evrov letne plače velja za največjega zaslužkarja med odbojkarji. Leta 2016 se je poročil s poljskim dekletom Malgorzato in prejel poljsko državljanstvo, za reprezentanco svetovnih prvakov pa je krstni nastop vpisal prav letos.