2013, 2014, 2016, 2017 in 2018. Vse to so leta, v katerih je svetovni prvak motociklističnega razreda motoGP postal Marc Marquez. Odkar dirka med elito, tako 26-letni Španec le enkrat ni pokoril konkurence, kot vse kaže, pa jo bo vnovič letos. Na dirki v Alcanizu, ki je štela za veliko nagrado Aragonije, je namreč slavil že osmo letošnjo zmago, s katero je zgolj potrdil najhitrejši čas v kvalifikacijah. Pobegnil je že na startu, prednost pa nato samo povečeval iz kroga v krog.

»Prepričan sem bil, da bo naša strategija dobro delovala. Ko sem prišel naprej, sem samo vozil, kolikor je bilo treba, nisem pretiraval. Vesel sem nove zmage, lepo je zmagati tukaj pred domačimi navijači. Vem pa, da je Dovizioso borec, da se nikoli ne preda, a danes nam je šlo vse odlično,« se je smejalo Marcu Marquezu, za katerega je bil to že 200. nastop na dirkah svetovnega prvenstva in skupno že 78. zmaga v karieri, pri čemer je v elitnem razredu špansko himno poslušal že 52-krat. V Cerveri rojeni motociklist ima tako 98 točk naskoka pred drugouvrščenim Italijanom Andreo Doviziosom (300:202), ob ugodnem razpletu naslednje dirke pa lahko na Tajskem že potrdi svoj šesti naslov prvaka. Prav Dovizioso je bil tudi minuli konec tedna njegov največji tekmec, a še enkrat več je zmogel le do drugega mesta. »Vedeli smo, da se lahko borim za stopničke. Od starta sem bil odločen, da pritiskam do konca. Start ni bil najboljši, potem pa sem našel hitrost, pnevmatike so bile dobre in uspelo mi je. Hvala vsem v moji ekipi, konec tedna se ni najbolje začel, konec pa je bil super,« je bil kljub »samo« drugemu mestu zadovoljen Andrea Dovizioso.

V razredu moto2 je zmago slavil Južnoafričan Brad Binder (KTM), v skupnem seštevku pa na vrhu ostaja Španec Alex Marquez. V razredu moto3 je bil najhitrejši Španec Aron Canet (KTM), ki se je skupno na le dve točki zaostanka približal Italijanu Lorenzu Dalli Porti. Naslednja postaja svetovnega prvenstva bo Buriram na Tajskem, kjer bo dirka 6. oktobra.