Zaušnica Marca Marqueza iz Misana, ki so jo najbolj občutili ravno italijanski motociklisti, še vedno odmeva. Španec je namreč zmagal na dirki, na kateri, vsaj po podatkih na papirju, ne bi mogel ali smel zmagati. Bil je namreč edini Hondin dirkač, ki mu je uspelo ustaviti napade predvsem Yamahe.

Hondin dirkač Cal Crutchlow še nekaj dni po 77. Marquezovi zmagi v karieri (na 199 dirkah, na 200. bo nastopil ravno v nedeljo) in 51. v razredu motoGP o tej dirki govori le v superlativih: »To je bil pravi čudež. Nihče drug s tem motociklom ne bi mogel doseči tega, kar je dosegel v Misanu. V vsakem ovinku in pri vsakem zaviranju je delal za 80 odstotkov več kot njegovi neposredni tekmeci. Utrujenost lahko vidite tudi po dirki, a odlično je pripravljen in tudi mentalno na vrhuncu moči.« Tudi to je ponovno razorožilo njegove tekmece. Po dveh izgubljenih dirkah je na zadnjih metrih Marquez napel vse sile, da se mu zmaga v izdihljajih dirke ne bi izmuznila še tretjič.

Tako si je pred dirko v Alcanizu nabral že 93 točk prednosti v skupnem seštevku, torej je na najboljši poti, da še šestič postane prvak v kraljevem razredu. Steza v Alcanizu mu sicer ustreza, se pa zaveda, da je v tem trenutku le sam sebi največji nasprotnik. »Vem, da moram biti zelo potrpežljiv, a tudi še vedno agresiven. Do konca je še šest dirk, nič ni odločeno. Zdaj verjetno lahko premagam le samega sebe. Sicer zelo rad dirkam v Alcanizu, steza mi ustreza, a posebno preračunljiv tudi še ne smem biti,« pravi Marc Marquez. Z njim se strinja tudi šef Hondine ekipe Alberto Puig, ki dodaja, da bodo tudi v Alcanizu vozili na zmago, saj je to edina pot, ki jih bo pripeljala do novega naslova prvaka: »Če se nam ponudi priložnost, jo moramo zgrabiti z obema rokama. Doslej so se med najhitrejšimi na posamezni dirki izmenjali številni dirkači, le Marc je bil vedno njihov največji tekmec. Steza v Alcanizu ustreza našemu motociklu, a če bodo razmere na stezi govorile proti nam, ne smemo riniti z glavo skozi zid.« Razočaran je Misano zapustil Valentino Rossi, ki se je na kvalifikacijah spet malce zapletel z Marquezom, ko sta se »čakala« za hiter kvalifikacijski krog. A Yamahin motocikel mu ni dopuščal več kot četrtega mesta. »Ne vem, kaj je bilo narobe, enostavno ni bilo pravega oprijema. Spet sem dirko končal kot četrti, a ostajam trdno odločen, da bom letos še stopil na zmagovalne stopničke. Yamaha je naredila velik korak naprej, torej bodo razmere enkrat ustrezale tudi meni.«

Po odličnem drugem mestu se na dirko v Španijo optimistično odpravlja tudi Fabio Quartararo, za maščevanje pa se pripravljajo tudi pri Ducatiju. Italijani v Misanu niso mogli izkoristiti brutalne moči svojega pogonskega agregata, zato si več obetajo v Aragoniji. Tudi na tej si lastijo hitrostni rekord s 345,8 km/h, ki ga je pred časom postavil Andrea Iannone. Sicer ima steza sedem ovinkov, kjer hitrost motociklistom pade pod 85 km/h, najpočasnejši pa je ovinek številka 9 z 72 km/h. Steza v Alcanizu pa je dejansko šesto dirkališče v Španiji, ki gosti dirko razreda motoGP, za Jerezom, Barcelono, Montjuicom v centru Barcelone, Jaramo in Chestejem.