Čeprav je dirka za VN San Marina na sporedu na stezi v Misanu, je še najbližje tej mali mestni državici, ki sodi med ene najstarejših suverenih državnih tvorb. A ker sta blizu doma tako Valentino Rossi kot Andrea Dovizioso, posebej pa po lanski zmagi Doviziosa, bodo tribune polne navijačev, ki bodo želeli videti »domačo« zmago. Marc Marquez že kuje svoje načrte. Prva dirka na tej stezi je bila sicer na sporedu že leta 1980, motociklisti pa bodo na njej pomerili moči skupaj triindvajsetič in šestnajstič na veliki nagradi San Marina.

Steza, ki so jo leta 2012 poimenovali po preminulem dirkači Marcu Simoncelliju, je pisana na kožo Marcu Marquezu, na njej je sicer vsega skupaj zmagal petkrat, a le dvakrat v kraljevem razredu motoGP. Zatorej se bo moral Španec po dveh porazih v tako rekoč zadnjem ovinku dobro zbrati in si ponovno privoziti pametne točke. »Prednost v skupnem točkovanju sicer ni majhna, a to še ne pomeni, da je kaj odločeno. Do konca sezone je še sedem dirk, kar je preveč, da bi kar koli prepuščali naključju,« je povedal Marc Marquez, ki pred drugouvrščenim Doviziosom vodi za 78 točk. Zato njegova taktika za prihajajočo dirko zelo verjetno ne bo tako zelo agresivna, kot smo pri njem po navadi pričakovali.

»Moji zadnji dve dirki nista bili najboljši, a ravno zato moram ostati miren in osredotočen. Tudi Misano ne bo lahka dirka, tukaj številni navijači naredijo svoje, nihče ne dvomi, za koga bodo stiskali pesti. Zato bo moja prva naloga priti v cilj in si pripeljati nove točke,« je še dodal Marquez.