Na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu sta se v ponovitvi osmine finala iz lanske sezone (v četrtfinale so napredovali Italijani s skupnim izidom 3:2) pomerila Atletico in Juventus. Gostujočemu zvezdniku Ronaldu so gledalci žvižgali ob vsakem stiku z žogo, kajti kot član Reala iz Madrida je bil pogosto Atleticov krvnik – do danes mu je nasul že 25 golov, od tega slovenskemu vratarju Janu Oblaku kar enajst na petnajstih tekmah. Po prvem polčasu brez golov (posest žoge v odstotkih 54:46 za goste) je v 48. minuti povedel Juventus, ki je danes poskrbel še za en vpis v klubsko zgodovino – prvič je bil na tekmah v ligi prvakov v začetni postavi le en Italijan.

To je bil Leonardo Bonucci, prav edini »nelegionar« v ekipi iz Torina pa je bil podajalec pri vodilnem golu. Odlično je na desno stran kazenskega prostora Atletica podal Kolumbijcu Juanu Cuadrado, ta je z levico natančno in neubranljivo streljal v desni zgornji kot nemočnega vratarja Oblaka ter dosegel svoj četrti gol v ligi prvakov. Drugi gol za Juventus je v 65. minuti po vrhunski podaji Alaxa Sandra dosegel Francoz Blaise Matuidi s strelom z glavo, na enak način pa je vodstvo pet minut kasneje zmanjšal Atleticov branilec Stefan Savić. V končnici tekme je Bonuccija v kazenskem prostoru gostov žoga očitno zadela v roko, a piščalka nizozemskega sodnika Dannyja Makkelieja je kljub protestu domačih igralcev ostala nema. Toda zadoščenje za Atletico je prišlo v zadnji minuti rednega dela tekme, ko je mehiški rezervist Hector Herrera – v igro je vstopil 14 minut prej – po podaji iz kota zadel z glavo za 2:2.

Pariz je bil prizorišče dvoboja klubov, katerih skupna tržna vrednost igralcev znaša več kot dve milijardi evrov – Paris Saint-Germaina (1.051.500) in Reala iz Madrida (1.124.700). Na Parku princev je spet obveljal zakon bivšega, kajti Argentinec Angel Di Maria, ki je nosil dres kraljevega kluba med letoma 2010 in 2014, je v dobre pol ure kar dvakrat zatresel špansko mrežo. Le minuto po njegovem drugem golu je za goste zadel Gareth Bale, toda angleški sodnik Anthony Taylor ga je po uporabi videotehnologije VAR razveljavil, saj naj bi se žoga dotaknila Valižanove roke. Gol za končnih 3:0 za PSG je v prvi minuti sodnikovega podaljška prispeval Belgijec Thomas Meunier.

V dvoboju slovenskih reprezentantov Petra Stojanovića (Dinamo) in Josipa Iličića (Atalanta) se je na koncu veselil član kluba iz Zagreba, ki je povozil ekipo iz Bergama s kar 4:0. Junak zmage Dinama, ki je do danes izgubil zadnjih enajst tekem v skupinskem delu tekmovanja, je bil Mislav Oršić, ki je dosegel hat-trick. Medtem ko so Hrvati poskrbeli za najvišjo zmago na današnjih osmih tekmah, so njihovi sosedje Srbi krepko izgubili v Münchnu proti Bayernu (0:3), ki je na zadnjih 16 domačih tekmah v ligi prvakov kar 15-krat zmagal in enkrat remiziral.