Tiha in varčna

Njena izjemna učinkovitost ter inteligentno prilagajanje sta ji omogočila preboj na prvo mesto po sezonski učinkovitosti v Evropi v primerjavi med 1176 TČ, ki jih ima na seznamu nemški zvezni urad za gospodarstvo in nadzor izvoza (seznam BAFA). »To je fenomenalen uspeh naše razvojne ekipe in celotnega Kronoterma. S tem smo Slovenci postali eni vodilnih pri razvoju toplotnih črpalk v EU,« je na uspeh ponosen direktor podjetja Bogdan Kronovšek. Izredno visoka sezonska učinkovitost in prilagodljivost pri talnem in pri radiatorskem ogrevanju predstavljata izjemno varčnost. Izračunali so, da z novo TČ v 15 letih privarčujemo 26.000 evrov v primerjavi s kurilnim oljem, do 15.000 evrov v primerjavi z zemeljskim plinom, 13.000 evrov ob zamenjavi peletne peči, 14.000 evrov v primerjavi z daljinskim ogrevanjem in celo do 32.000 evrov ob zamenjavi infrapanelov. Nov in varčen sistem ogrevanja namreč kot toplotni vir uporablja energijo zunanjega zraka.

Nova TČ skupaj z notranjo enoto HYDRO predstavlja popoln variabilni sistem, hladilniško in hidravlično prilagodljiv glede na toplotne potrebe objekta. Zunanja enota, kompaktna toplotna črpalka zrak/voda, se odlikuje po izredno tihem delovanju in dovršeni obliki. Kompaktna toplotna črpalka je z notranjo enoto povezana z enostavno vodno cevno povezavo. Toplotno črpalko odlikujejo vrhunska tehnologija, zmogljivost in učinkovitost.

Okolju prijazna

Posebna pozornost je namenjena tudi skrbi za okolje – uporabljeni so okolju prijazni elementi, ki se prijetno zlijejo z okolico, in novo hladivo, ki je lažje razgradljivo in posledično zmanjša vpliv na toplogredne izpuste. Uporabljeno je popolnoma novo hladivo R452b, ki ne škoduje ozonu in ima kar 67 odstotkov nižji ogljični odtis od obstoječih hladiv. Nova generacija okolju prijaznih toplotnih črpalk je tako edina, ki ob varčni uporabi zagotavlja tudi učinkovito rabo energije iz obnovljivih virov energije. Novo zvočno izolirano ohišje v vseh pogojih in prostorih zagotavlja izredno tiho, skoraj neslišno delovanje, ki je 5-krat tišje od drugih toplotnih črpalk na tržišču.

Pametna inteligenca

Upravljanje na daljavo je enostavno, saj lahko toplotno črpalko z mobilno aplikacijo Cloud.Kronoterm spremljate vedno in povsod. Želeno temperaturo lahko nastavite pred prihodom domov, izognete se obiskom serviserjev, saj večino napak odpravijo na daljavo. In če napake ne opazite sami, vas na nepravilno delovanje opozori kar naprava sama. Ročno popisovanje porabe in stroškov ni več potrebno, saj lahko vse, tudi proizvedeno toploto ter njeno učinkovitost pregledno spremljate na aplikaciji.

Pametna inteligenca na podlagi pridobljenega znanja delovanje prilagaja glede na vremenske napovedi ter celo glede na posameznikove potrebe in potrebe objekta. Tako lahko dosega do 30 odstotkov višjo učinkovitost. Varčna je celo pri porabi prostora, saj v kotlovnici ne zasede več kot 0,5m2 prostora. Čas montaže pa so skrajšali na en dan.