Novica o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja si cer ni uradna, izjavo neznane medicinske sestre pa so objavili v časopisi Le Parisien. Schumacherja so v bolnišnico Ge orges Pompidou v Parizu pripeljali v ponedeljek, tam pa naj bi ga s pomočjo presaditve matičnih celic zdravil eden od tamkajšnjih kirurgov. Po poročanju medijev naj bi bolnišnica od ponedeljka naprej spominjala na bunker, saj so zaradi slavnega pacienta poostrili varnostne ukrepe, manj pa so očitno poskrbeli za zgovornost osebja. O Schumacherjevem zdravju je namreč neuradno za Le Parisian spregovorila ena od medicinskih sester, ki je dejala, da skrbi za Schumacherja in da lahko potrdi, da je pacient pri zavesti. Nekdanjega dirkača je v bolnišnici v sredo že obiskal nekdanji šef Ferra rijeve ekipe formule 1 Jean Todt.

Vodstvo bolnišnice zaradi varovanja zasebnosti še ni javno spregovorilo o Schumacherjevem zdravju, za zdaj je znano le, da je Schumacherja sprejel Philippe Menache, fran coski kardiokirurg, ki je znan po tem, da je pred petimi leti izvedel prvo presaditev matičnih celic pri pacientu s srčnim popuščanjem. Schumacherja bi v pariški bolnišnici morali sprejeti že julija, vendar so zdravljenje preložili zaradi nenadnega poslabšanja zdravja. Schumacherja naj bi v isti bolnišnici letos zdravili že dvakrat, vendar naj bi ga obakrat sprejeli pod lažnim imenom, z manjšo zdravstveno ekipo. V Pariz so ga iz Švice vsakič pripeljali s helikopterjem.

Sedemkratni prvak v formuli 1 je bil nazadnje viden v javnosti 29. decembra 2013, ko je skupaj s takrat 14-letnim si nom Mickom smučal v francoskih Alpah. Smučarski izlet se je končal tragično, saj je Schumacher med smučanjem padel in se z glavo udaril v skalo. Na smučanju je utrpel poškodbe lobanje, pozneje pa naj bi zdravnikom uspelo odstraniti le nekaj krvnih strdkov, ki so nastali ob poškodbi. Poškodba možganov je bila tako huda, da je Schumacher ostal paraliziran, po nekaj mesecih v bolnišnici pa so ga odpustili domov, kjer prejema intenzivno nego. Njegovo stanje naj bi se z leti stabiliziralo, letos naj bi ga s helikopterjem prepeljali na družinski vikend na Majorki, kjer so obeležili nje gov 50. rojstni dan.

Že omenjeni Jean Todt, ki danes predseduje Mednarodni avtomobilistični zvezi, je bil sicer v tistem času citiran s strani številnih medijev, ki so trdili, da je izjavil, da sta si s Schumacherjem skupaj ogledala dirko formule 1 in da lahko Nemec že hodi. Simpatični Francoz je zgodbo zanikal v in tervjuju za italijansko Gazzetto dello Sport: »Šlo je za nesporazum. Dejal sem zgolj to, da sem bil pri njemu doma in gledal dirko, kar se dogaja redno. Če me sprašujete, ali se Michael zaveda moje prisotnosti, vam na to ne morem odgovoriti, je pa res, da ga obiščem vsaj dvakrat na mesec. Imel je hudo nesrečo in še se bori. Ima ekipo, ki mu nudi vso pomoč, in neverjetno družino. Vse ostalo je zasebno in tako naj ostane.« Prav zaradi tega je vest o stanju nekdanjega dirkača, ki je te dni pricurljala iz pariške bolnišnice, toliko bolj presenetljiva.

Njegova družina namreč varuje njegovo zasebnost tudi s pomočjo bivanja na posesti, ki je obkrožena z gozdnatimi površinami in zidovi. Do zdaj so zaradi tega v javnost večinoma pricurljale le govorice, da naj bi bil Schumacher para liziran in nezmožen običajnega komuniciranja, hkrati pa tudi različne izmišljotine. Senzacionalistični mediji so na primer poročali, da je Schumacher umrl, da je shodil, da je družina zaradi dragega zdravljenja bankrotirala ali pa, da ni več priklenjen na bolniško posteljo in da družina za njegovo zdravljenje na teden porabi na desetine tisoč evrov. V resnici pa je uradno znanega izredno malo, saj je Schumacher že pred nesrečo izredno cenil svojo zasebnost, žena pa je pred tem že potrdila, da dokler ne bo prišlo do bistvenega napredka pri zdravljenju, o njegovem zdravstvenem sta nju ne bo govorila.

Michael Schumacher je še vedno najbolj uspešen voznik formule 1 v zgodovini tega športa, skupno je osvojil kar 91 zmag na velikih tekmah. Svetovni prvak je prvič postal z ekipo Benettona leta 1994 in nato še leta 1995, potem pa je pet zaporednih naslovov osvojil s Ferrarijem med letoma 2000 in 2004. Po njegovih stopinjah gre sin Mick, ki je star 20 let in ki je lani na prvenstvu Evropske formule 3 dosegel osem zmag, zdaj pa že tekmuje v formuli dve, kjer je prejšnji mesec na dirki na Madžarskem dosegel svojo prvo zmago.