Velika nagrada Singapurja, ki je na sporedu od leta 2008 in je bila takrat prva nočna dirka, bo prizorišče naslednje dirke. In ta ne bo lahka, saj so visoke temperature in še višja vlaga velik zalogaj za dirkače in tehniko. Najraje jo vozniki primerjajo z dirkanjem v savni, saj lahko zaradi znojenja na njej izgubijo tudi do štiri litre tekočine. Prilagajanje na drugačne temperature in drugačno uro dirke je ključ do uspeha. Tako dirkači zajtrkujejo okoli poldneva, kosilo pojedo okoli 18. ure, večerja jih po navadi čaka ob enih ponoči. Poleg tega svoje naredi noč, čeravno stezo dobro osvetljuje 1771 žarometov, ki so postavljeni na razdalji štirih metrov, skupaj pa zmorejo 3,18 milijona vatov moči. Svetijo celo štirikrat svetleje kot žarometi na nogometnih igriščih.

A vse to je ena stran dirke v Singapurju, druga pa bo vsekakor popoln napad Mercedesa. Srebrni so se na zadnjih dveh dirkah odrezali sicer veliko bolje, kot so sami pričakovali, a zmagi jim je odpeljal Charles Leclerc. Lewis Hamilton je pred dirko povedal, da je ena njegovih večjih skrbi vsekakor vročina in do 90-odstotna vlažnost. Kot so pokazale pretekle dirke, je ravno hlajenje ena večjih šibkih točk letošnjega Mercedesovega dirkalnika. A na njihovo srečo ima steza v Singapurju nekaj svojih značilnosti. »Teoretično bi morali biti tukaj precej hitrejši kot v Belgiji in Italiji,« je povedal vodja ekipe Toto Wolff in dodal: »Tam smo vnaprej vedeli, da bo težko. Osvojili smo več točk, kot smo načrtovali. Zdaj prihaja čas, da ponovno zmagamo na kakšni dirki. Pred nami je še preveč dirk, da bi lahko le mirno spremljali, kaj delajo tekmeci.« Avstrijec s tem misli predvsem na Red Bull in Ferrari, pri čemer za glavnega tekmeca vseeno vidi ekipo rdečih bikov. A tudi sami so se že ujeli v past, ko so jih komisarji ujeli, da so v dirkalnik Lewisa Hamiltona za prvi prosti trening dolili prehladen bencin, za kar so jih kaznovali s 5000 evri kazni. Valtteri Bottas pa je na treningu tudi že razbil svoj dirkalnik. Finec je s tem le potrdil svoje besede, da mu je steza v Singapurju vse prej kot ljuba. A Hamilton je na stezi hitro odgovoril dvomljivcem, saj je postavil najhitrejši čas drugega treninga, na prvem pa je bil najboljši ravno Max Verstappen.

Od pomembnejših novic velja omeniti, da je Romain Grosjean podpisal enoletno pogodbo z ekipo Haas, s čimer so se zaprla vrata za Nica Hülkenberga, ki še vedno išče delodajalca za naslednje leto. Ter da bo ob koncu sezone formulo 1 in ekipo Williams zapustil Robert Kubica, ki je po poškodbi roke pred leti na reliju že s tem, da se mu je uspelo vrniti v ta šport, pokazal ogromno volje in potrpežljivosti. Kaj točno bo počel v prihodnje, pa Poljak še ni želel razkriti.