Kdaj naj bi blok ponovno začel obratovati, za zdaj ni znano. Šesti blok je bil 17. avgusta po 104 dneh neprekinjenega obratovanja, kar je največ doslej, ustavljen zaradi odpravljanja težave pri praznjenju pepela. Takrat so v Tešu napovedali, da predvidoma ne bo obratoval dva tedna, v tem času pa bodo izvedeni nekateri pregledi in čiščenja, za oskrbo z elektriko in toploto skrbi blok pet.

Med zaustavitvijo bloka šest v termoelektrarni izvajajo tudi preglede opreme, čiščenje dimno-zračnega trakta grelnika in preostale redne vzdrževalne posege na opremi.

Tokratna zaustavitev šestega bloka Teša je bila predhodno najavljena, zato ni vplivala na preskrbo z električno energijo, so pojasnili v Elesu, ki je sistemski operater prenosnega elektroenergetskega omrežja v Sloveniji. So pa ob tem navedli, da se v času nizkih obremenitev omrežja srečujejo s pojavom povišanih napetosti.

Tokratna zaustavitev šestega bloka Teša je bila druga letos, od 23. aprila do 6. maja letos so namreč potekala načrtovana vzdrževalna dela.

Lani šesti blok približno dva meseca ni obratoval zaradi garancijskih del, rednega remonta in ob koncu leta tudi požara. V preostalih desetih mesecih je medtem šestica proizvedla 3753 gigavatnih ur električne energije, kar je predstavljalo 33,5-odstotni delež celotne slovenske proizvodnje elektrike.