Trener Uroš Bregar je obdržal vse sodelavce iz lanske sezone (pomočnica Branka Jovanović, fizioterapevtka Danila Tominc, vodja ekipe Jaka Kravanja, kondicijski trener Rok Svetko), pri igralkah pa se je bil prisiljen soočiti s pravim »kadrovskim cunamijem«. »Ekipo smo temeljito prevetrili in pomladili. Priprave so potekale po načrtih, najpomembnejše pa je, da za zdaj nimamo kakšnih večjih poškodb. V primerjavi z lansko ekipo je letošnja seveda precej mlajša, manj izkušena in kakovostno šibkejša. Takšne vrhunske igralke, kot so Tjaša Stanko, Tamara Mavsar, Miša Marinček Ribežl in druge, je skoraj nemogoče nadomestiti. Sezona bo dolga in naporna, najti pa moramo ustrezne zamenjave za nosilke igre, ki ne morejo na vsaki težki tekmi zdržati vseh šestdeset minut. Od Slovenk bosta morali našo zunanjo linijo razbremeniti predvsem Nina Žabjek in Hana Vučko,« napoveduje Krimov trener Uroš Bregar.

Na domačem prizorišču krimovke čaka igranje v treh tekmovanjih: državno prvenstvo, slovenski pokal in superpokal. »Vse tri lovorike moramo seveda ubraniti, bo pa to veliko težje kot lani. V minuli sezoni smo v povprečju zmagovali za petnajst golov ali več, tega pa v letošnji ne moremo pričakovati,« meni Bregar. Njegova ekipa bo igrala tudi v regionalni ligi WRHL, v kateri bo nastopilo osem ekip: v skupini 1 poleg Krima hrvaška Podravka, črnogorska Budućnost in srbska Jagodina, v skupini 2 pa Rudar (Črna gora), Kumanovo (Makedonija), Grude (Bosna in Hercegovina) in Zaječar (Srbija). V skupinskem delu bodo štirje turnirji s po tremi ekipami, sledi razigravanje po sistemu 1-4, 2-3, 3-2 in 4-1, nato pa sklepni turnir najboljše četverice.

Krimovkam se je na žrebu skupin za letošnjo evropsko ligo prvakinj nasmehnila sreča, saj bodo v skupini D njihovi nasprotniki Györ (Madžarska), Sävehof (Švedska) in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja, na katerem bodo konec tedna v češkem Mostu igrali domači Banik, srbska Jagodina, španska Gran Canaria in turški Belediyesi. »Res je, žreb nas je kar pobožal in dobili smo vsaj na papirju najlažjo skupino. Če bi imel na razpolago lansko ekipo, bi – z izjemo Györa – zlahka odpihnili oba preostala nasprotnika, Sävehof in kvalifikanta, in bi suvereno osvojili drugo mesto v skupini. A glede na spremembe v naši ekipi bo to letos nemogoče. Györ je seveda razred zase, Sävehof je na naši ravni, kvalifikant prav tako. A naš cilj je jasen: osvojitev najmanj tretjega mesta v skupini in napredovanje v drugi, glavni del, med dvanajst najboljših ekip v Evropi,« pravi Bregar, ki bo imel v tej sezoni s povprečno starostjo manj kot 22 let na razpolago najmlajšo ekipo v Evropi.

Poleg tekmovalnih ciljev ima klub tudi denarnega – v letošnji sezoni naj bi bila končana tudi sanacija kluba. Med tistimi z novimi funkcijami (predsednik Iztok Verdnik, predstavnik glavnega pokrovitelja, kapetanka Polona Barić, njena namestnica Alja Varagić, bolj znana po dekliškem priimku Koren...) je tudi Deja Doler Ivanović, ki je postala športna direktorica. Proračun ostaja na lanski ravni (od milijona do 1,2 milijona evrov za celoten klubski pogon), del sredstev pa bo šel tudi za sanacijo. »V tej sezoni je glavni netekmovalni cilj izpeljati sanacijo in doseči finančno stabilnost kluba. Proračun za člansko ekipo je manjši zaradi pomladitve in sanacije kluba, ki nam bo, ko bo končana, prinesla veter v jadra za naslednje sezone. Poleg dosedanjih sponzorjev smo pridobili tudi nekatere nove, zato lahko rečem, da smo zaupanja vreden sponzoriranec,« meni nova športna direktorica Deja Doler Ivanović, klub pa je z generalnim sponzorjem podaljšal sodelovanje vsaj še za dve leti.