Udarni napadalec novinca med nogometnimi prvoligaši Tabora iz Sežane Predrag Sikimić se je z dvema goloma proti Rudarju iz Velenja zavihtel na prvo mesto na lestvici strelcev in po glasovanju Dnevnikove žirije postal tudi najboljši nogometaš sedmega kroga. Veteran Sikimić, ki bo jutri dopolnil 37 let, je doslej dosegel pet golov iz igre in enega iz enajstmetrovke. Prav vse zadetke je prispeval znotraj kazenskega prostora. Edini primorski prvoligaš je predvsem po njegovi zaslugi ob koncu avgusta v zgornji polovici lestvice.

Sikimić prihaja iz srbskega mesta Smederevo, profesionalno kariero pa je začel v Belgiji, kjer je bil tudi v mladih kategorijah član tamkajšnjega kluba Lierse. Njegova značilnost je, da na športni poti hitro menja klubske barve. Tabor iz Sežane je namreč že njegov petnajsti klub, za katerega nastopa v karieri. Zunaj srbskega nogometa se je preizkušal v različnih državah in tako zaigral v Rusiji, Grčiji, pot ga je zanesla celo na Tajsko in v Kazahstan. Pred štirimi leti je dočakal veliki trenutek in v domovini zaigral za Crveno zvezdo, za katero je na 46 tekmah prispeval 10 golov. Nazadnje je bil član srbskega prvoligaša Voždovca, a so mu rekli, da bo zaradi pomlajevanja moštva včasih obsedel na klopi. V Sežano ga je zvabil Davor Škerjanc, donedavnega sežanski igralec, zdaj pa športni direktor kluba, ki se bo za obstanek v prvi ligi bojeval predvsem s tujimi močmi. Očitno bo Predrag Sikimić v lovu na osnovni cilj prvi adut sežanskega kolektiva.

Pri skoraj 37 letih se ne počuti starega. Ker ima v krvi delovne navade, redno skrbi za kondicijo, zato še nobene sezone ni začel nepripravljen. Predrag Sikimić je produkt starejše generacije, ki je drugače dojemala šport kot zdajšnja mladina. Nogometa se ni naveličal, zato zlahka najde energijo na treningih in tekmah. Ta teden mu posebno motivacijo daje Olimpija, ki bo v soboto gostovala v Sežani. Lahko ravno Sikimić poskrbi, da bodo Ljubljančani še tretjič zapored ostali brez zmage?