Celjska zmaga nad Mariborom je bila ključna, da je žirija Dnevnika za najboljšega igralca šestega kroga v prvi slovenski ligi izglasovala 24-letnega kapetana moštva Mitjo Lotriča, ki je hkrati prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Čeprav se na štajerskem derbiju ni vpisal med strelce, je bil med najzaslužnejšimi za odmevno celjsko slavje.

Lotrič je otrok prekmurskega nogometa, saj je kariero začel v Puconcih, za člansko ekipo Mure pa je debitiral pri šestnajstih letih. Potem ko je sodeloval v vseh reprezentančnih selekcijah, je po dopolnjeni polnoletnosti skorajda ostal brez nogometa. Poškodba kolena je bila tako huda, da je zdravniško osebje njegovo vrnitev na igrišča povezovalo s čudežem. Lotrič je bil navkljub trem operacijam meniskusa in hrustanca tako vztrajen, da je po opravljenih rehabilitacijah v dresu Kopra dočakal veliko vrnitev. O njegovem talentu priča tudi podatek, da se je za Lotriča zanimala tudi velika Barcelona, obenem pa je bil na preizkušnji pri zadnjem finalistu lige prvakov Tottenhamu.

Iz Kopra je za dobro leto dni prestopil k Rudarju v Velenje, nato je šel z Luko Elsnerjem na Ciper, a se ni naigral. V Celje se je preselil januarja 2018 in postal eden od nosilcev igre.