Samozavestni in prepričani v zmago ter napredovanje so nogometaši Dinama iz Zagreba včeraj krenili proti Trondheimu, kjer jih danes proti Rosenborgu čaka povratna tekma zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Hrvaški prvak se je na sever Evrope odpravil s popotnico zmage, saj je bil pred tednom dni na domačem Maksimirju boljši z 2:0. Za Dinamo bo to sicer že četrto evropsko gostovanje na Norveškem. Prav vse je odigral v tem tisočletju, od tam pa se doslej še ni vrnil z zmago. Leta 2007 je bil v Bergnu boljši Brann, leta 2015 je igral neodločeno (3:3) proti Möldeju, remi (0:0) pa je vpisal tudi predlani proti Oddsu. Hrvaški mediji so ob tem postregli z zanimivim podatkom, da bodo Zagrebčani danes zaigrali na najsevernejši točki stare celine doslej, saj je Trondheim celo višje na severu Evrope kot Toftir, mesto na Ferskih otokih, kjer so gostovali leta 1993.

»Branimo ugoden rezultat, kar pa ne pomeni še nič. V Trondheimu nas čaka zahtevna naloga, a smo pripravljeni. Verjamem, da bomo ponovili tekmo iz Zagreba. Če bomo na visoki ravni, so naše možnosti za napredovanje velike. Ekipa je v dobri formi in igrali bomo na zmago,« je pred odhodom samozavestno napovedal trener Dinama Nenad Bjelica. Ekipa je imela časa za pripravo na pretek, saj je bila tekma proti Rijeki v hrvaškem prvenstvu prestavljena, vendar pa jo zato že v soboto v ligi čaka veliki debi s Hajdukom v Splitu.

Odločni, da bodo še drugo leto zapovrstjo zaigrali v najmočnejšem klubskem tekmovanju, so tudi pri Crveni zvezdi. Srbskemu velikanu na poti do evropskega raja stoji le še švicarski prvak Young Boys, ki je na prvi tekmi z Beograjčani remiziral 2:2. Moštvo iz Berna čaka eno najtežjih gostovanj v zadnjih letih, saj rdeče-beli poraza na kultni Marakani v kvalifikacijah evropskih tekmovanjih ne poznajo že vse od leta 2015. Srbski tisk pompozno napoveduje, da Švicarje drevi čaka pravi pekel, saj bo gostitelje na stadionu bodrilo kar 55.000 navijačev, ki so karte razgrabili v le nekaj urah.

»Igrali bomo pred našimi navijači, kar bo velika prednost in kar moramo izkoristiti. Nisem pa prepričan, da nam bo zaradi tega kaj lažje. Tekmec ima izvrstne igralce in je zelo neugodno moštvo. Vseeno mislim, da smo boljši, kar bi morali potrditi na igrišču,« je optimističen izkušeni vezist Crvene zvezde Marko Marin.

Kvalifikacije za ligo prvakov, 4. krog, povratne tekme, danes, ob 21. uri: Crvena zvezda – Young Boys (2:2 – izid s prve tekme), Krasnodar – Olympiacos (0:4), Rosenborg – Dinamo Zagreb (0:2), jutri, ob 21. uri: Ajax – Apoel Nikozija (0:0), Brugge – Lask Linz (1:0), Slavija Praga – Cluj (1:0).