»Tu sem, da zmagam Vuelto,« je Primož Roglič brez ovinkarjenja napovedal na uradni novinarski konferenci pred začetkom 74. izvedbe španske Vuelte. »Želim zmagati in poskušal bom zmagati,« je bil odločen, ko se je predstavil skupaj s štirimi največjimi tekmeci. Zraven so bili Kolumbijci Nairo Quintana, Angel Lopez, Esteban Chavez, domačin Alejandro Valverde in Danec Jakob Fuglsang. Zaradi poškodbe rame je nastop zadnji trenutek odpovedal Richard Carapaz.

»Na zmagovalnem odru je lepo, vendar sem to na italijanskem Giru že izkusil. Želim več,« Roglič ni skrival zmagovalne miselnosti. Čeprav od konca junija ni dirkal, ga to ne skrbi: »Vsi začenjamo z ničle. Vsak dan bo nov izziv in boj.« Samozavest mu daje močna ekipa. Upravičeno. Jumbo Visma ima poleg Ineosa, Movistarja in Astane najmočnejšo zasedbo, ki ima taktiko naravnano na skupno zmago. Tudi ob vprašanju glede vlog znotraj ekipe s Kruijswijkom, ki je Tour končal kot tretji in dobro prenaša zaporedje težkih dirk, in Bennettom, ponavlja večkrat dokazano pravilo Ineosa, da so skupaj kot ekipa le močnejši. »Poskušali bomo čim dlje ostati visoko v skupnem seštevku in videti, kako bo šlo. Vsi skupaj bomo poskušali narediti najboljše za ekipo in zmagati dirko,« je pričakovana strategija.

V zadnjem tednu in odločilnih etapah najmočnejši v najugodnejši situaciji prevzame odgovornost. Roglič se ni namenil ogledati trase posameznih pomembnih etap. Novih cest je na letošnji Vuelti veliko. To ga ne skrbi. Že večkrat je poudaril, da ob dobri pripravljenosti ni težko voziti po takšnih ali drugačnih cestah. Jumbo Visma že danes v ekipnem kronometru v Torrevieji (13,4 km) lovi veliki trojček zmag uvodnega dne. Z Rogličem so rožnato majico oblekli že prvi dan Gira, s Teunissenom pa rumeno majico na Touru. »Če uspe, bi bilo super. Nihče se ne bi pritoževal,« je tipičen njegov odgovor na možnost, da kdo z dresom ekipe Jumbo Visma prevzame rdečo majico prvega dne. Vprašanje znotraj ekipe je, kdo se bo prvi zapeljal čez ciljno črto. Že nedeljska etapa je napoved nepredvidljive Vuelte, s strmim krajšim klancem pred ciljem, kar bi bil izziv za Luka Mezgeca ali za »mladinca« Tadeja Pogačarja, za katerega tuji mediji pravijo, da ga je treba posebej spremljati.

Na 74. izvedbi Vuelte bo vozilo 22 ekip. To so Jumbo Visma (Nizozemska), Bahrain Merida, Mitchelton Scott (Australija), UAE Emirates, Astana (Kazahstan), Deceuninck-Quick.step, Loto Sudal (Belgija), Bora-Hansgrohe, Sunweb (obe Nemčija), Movistar, Burgos, Caja Rural Euskadi Basque (vse Španija), Groupama FDJ, AG2R, Cofidis (vse Francija), Ineos (Velika Britanija), EF Education, Trek-Segafredo (obe ZDA), Katjuša (Rusija), CCC (Poljska) in Dimension Data (JAR).