Splitski Hajduk je po zamenjavi na trenerskem mestu zmagovito začel novo nogometno sezono. Izbranci povratnika Damirja Burića so po zmagi proti Istri (2:0) ugnali še novinca Varaždin (3:0) in prvič po letu 2006 je Hajduk novo ligaško sezono začel z dvema zaporednima zmagama.

»Bila je zelo intenzivna tekma, veliko priložnosti na obeh straneh. Bili smo osredotočeni, da zmagamo. Kljub uspehu je pred nami še veliko stvari, ki jih v taktičnem smislu moramo popraviti. Zadovoljni smo s tremi točkami. Varaždinu nekaj sprememb v naši igri ni ustrezalo, a jih vseeno moramo spoštovati, saj so zelo močna ekipa. Ekipa je zelo izenačena in močna, zagotovo bo katero moštvo pustilo točke na tem težkem gostovanju. Naša zmaga je morda previsoka, a zagotovo ni nezaslužena,« je dejal Hajdukov trener Damir Burić. Splitčanom na vrhu lestvice po dveh krogih družbo delata zagrebški Dinamo in Rijeka. Prvi je zmagal na gostovanju pri Slavenu v Koprivnici (3:0), Rijeka pa je v predmestju Zagreba premagala Lokomotivo (1:0). Izbranci Igorja Bišćana niso navdušili, odločilni gol pa so dosegli v 92. minuti, ko je zadel Čolak.

Zadovoljni tudi na Reki

Bišćan je kljub minimalnemu uspehu pohvalil igralce: »Zadovoljen sem z igro. Iskali smo reakcijo po tekmi z Varaždinom in to nam je uspelo proti težkemu nasprotniku. Bili smo čvrsti in resni, v prvem polčasu bi lahko v nekaterih situacijah reagirali bolje. Na koncu smo zmagali na najslajši način, dobili smo veliko pozitivnega iz te tekme. Zelo sem zadovoljen. To, kar nas je krasilo v prejšnji sezoni, nas krasi tudi zdaj. Vedeli smo, da bomo težko dominirali vso tekmo, a bili smo potrpežljivi.« Na vprašanje, kaj pomenita dve zmagi na začetku sezone, pa je nekdanji trener Olimpije odgovoril: »Še zelo zgodaj je, dve tekmi sta za nami. Zdaj prihaja težje obdobje, pred nami so evropske tekme. Prav zato so rezultati vredni še več, saj smo dobro začeli, kar je zelo pomembno za našo samozavest.«

Na Reki prav te tedni praznujejo 73. obletnico nastanka kluba. Leta 1946 je nastal Nogometni klub Kvarner, predhodnik današnje Rijeke.