Osijek je manj kot pol ure do konca tekme še vodil z 2:0, Rijeki pa je na domačem terenu uspelo do konca z igralcem več zrežirati preobrat in po koronavirusnem premoru zmagati s 3:2.

»Čestitke igralcem, čeprav to še ni raven igre, ki si jo želimo. To me je spomnilo na tekmo v Osijeku, ko smo vodili z 2:0, nato pa izgubili z 2:3. V življenju se vse vrača in danes se nam je vrnilo. Bila je borbena, trda tekma in pri zaostanku z 0:2 seveda nimaš več česa izgubiti. Naredili smo menjave, zamenjali sistem igre in prišli do preobrata,« je po nedeljski tekmi dejal Simon Rožman.

»Še vedno nam po tako dolgem prisilnem premoru manjka tekmovalni duh in hitrejši prenos žoge. Pomagal je tudi rdeč karton, saj smo z igralcem več prišli do več priložnosti. Vsa čast tudi navijačem, čutili smo njihovo podporo ves teden v mestu, pa tudi slišali smo njihovo navijanje zunaj stadiona,« je po tekmi na Reki še dejal slovenski strateg.

Na drugi strani je Kulešević poudaril, da je to že drugič v sezoni, da so njegovo ekipo oškodovali na Rujevici. »Na zadnji prvenstveni tekmi nam sodnik ni piskal čiste enajstmetrovke, takrat sem mislil, da gre zgolj za naključje. Vendar pa po tem danes tega ne mislim več. Žal mi je, da so navijači na Hrvaškem po treh mesecih premora morali gledati spletke na igrišču, zame je to sramota,« je med drugim dejal osiješki trener.

Rijeka bo tako sedmič v klubski zgodovini zaigrala v finalu pokala, še poročajo hrvaški mediji, petkrat do zdaj je v zrak dvignila zmagoviti pokal (2005, 2006, 2014, 2017, 2019). Njen tekmec v finalu, ki bo 1. avgusta, bo Lokomotiva, ki je s 3:1 izločila Slaven Belupo.

Po tekmi spopad na parkirišču

Kot poročajo hrvaški mediji, je po dramatični tekmi na Rujevici prišlo tudi do nekaj vroče krvi. Na parkirišču pred stadionom je namreč nogometaš Osijeka Eros Grezda s pestjo v glavo udaril strelca drugega zadetka za Rečane Antonija Čolaka. Napad je zabeležil delegat tekme Ivan Smrković, posredovati pa je morala tudi policija.