Čeprav je Malatyaspor veljal za favorita, se je ljubljanski trener Safet Hadžić odločil za zelo ofenzivno postavo, saj so bili v ekipi kar štirje zelo napadalno usmerjeni nogometaši Savić, Suljić, Cekici in Vukušić. Ljubljančani so hitro spoznali, da bo tekma s petouvrščenim moštvom turškega prvenstva, ki je šele sredi priprav na novo sezono, v prestavi višje, kot je bila uvodna evropska preizkušnja z latvijskim Rigasom in več kot polovica preizkušenj v slovenski ligi. Malatyaspor je od prve minute krenil odločno in do prve priložnosti je prišel Makedonec Jahović. S strelom z desne strani je žogo poslal med Vidmarjem in vratnico, a se je na srečo gostov nekaj centimetrov od črte gola skotalila na drugo stran igrišča. Ljubljančani so na turški pritisk odgovorili z igro po globini. Savić je prodor po levi strani končal s strelom čez gol, nato pa je Olimpija v 13. minuti izvedla mat v treh potezah. Po globinski podaji je izpadlo pol obrambe gostiteljev, Cekici je iz prve žogo podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je Vukušić ni najbolje zadel, a je na veliko veselje gostov ob vratnici in pod prečko končala v mreži.

Turki so takoj krenili po izenačenje, do njega pa so prišli z obilo sreče v 20. minuti. Ekvadorski reprezentant Mina, ki je v obrambi s svojo robustnostjo strah in trepet za tekmece, je streljal s 30 metrov, žoga je v zadnjico zadela soigralca Koulossa, spremenila smer in Vidmar je bil brez moči. A Ljubljančani so imeli znova v nogah vodstvo že v 22. minuti, ko je Savić sam prodrl v kazenski prostor, a mu je vratar Farnolle v velikem slogu ubranil strel. Do odmora je Malatyaspor ljubljanski gol ogrožal preko Jahovića, a sta njegova strela zletela mimo vratnice.

V drugem polčasu se je ob lepih priložnostih, ki so si jih priigrali Turki, izkazal vratar Vidmar, ki pa je bil nemočen v 66. minuti, ko je Bagnack naredil prekršek za enajstmetrovko nad Jahovićem, ki jo je nato sam spremenil v vodstvo. A Ljubljančani so hitro našli odgovor, tudi zaradi menjave, ko je nerazpoloženega Suljića, ki je pretiraval z zadrževanjem žoge, zamenjal konkretnejši Menalo. Ljubljančani so izvedli lep napad v 72. minuti, podaje Boakyeja Menalu ni uspelo spremeniti v gol, a je to na drugi vratnici naredil spretni Savić. V finišu tekme je bila Olimpija boljša, a je domači vratar v velikem slogu ubranil strela Savića in Vukušića.