Slovenski atleti so se na diamantni ligi v Londonu oklepali sedmih mest, ki so jih zasedli Luka Janežič v teku na 400 metrov, Martina Ratej v metu kopja in Anita Horvat v teku na 400 metrov.

Janežiču je v Londonu uspel tek sezone, saj je z rezultatom 45,49 sekunde popravil letošnji najboljši dosežek iz Monte Carla (45,76). Znova je tekel na najbolj neugodni progi, a vendarle prehitel Rabaha Yusufa in Marcusa Chamersa. Slavil je Akeem Bloomfield z Jamajke (44,40). »V prvih sto metrih sem se moral zelo potruditi, da sem ujel tekmece. Pričakoval sem, da bom tekel okoli 44,5 sekunde. Izboljšujem formo. V sklopu diamantne lige sem na visokem šestem mestu, ki pelje v finale,« je za STA povedal Luka Janežič, ki se je v Londonu močno približal normi za svetovno prvenstvo (45,30).

Debitantski nastop v diamantni ligi je uspel Aniti Horvat, ki je bila zadovoljna z rezultatom 52,51 sekunde. Horvatova je še vedno daleč od lanskega rekorda (51,22), a pravi, da se lov na normo za svetovno prvenstvo nadaljuje. Martina Ratej je že na začetku meseca v Celju ujela normo, po nastopu v Londonu pa je povedala, da ji nikakor ni uspelo sestaviti meta za daljavo okoli 65 metrov, ker se v izmetu zakrči in odmakne levo stran telesa.