Daljši zastoj na primorski avtocesti med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani je ocenjen na tri kilometre. Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti Kastelec-Kozina-Divača.

Na primorski avtocesti je zastoj pred Kozino proti Kopr ocenjen na dva kilometra.

Gost promet je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je zastoj ocenjen na pet kilometrov. Proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice-vzhod.

Promet se gosti tudi na cestah Seča-MP Sečovlje ter Šmarje-MP Dragonja in Šmarje-Koper.

Danes bo do 17. ure zaradi asfaltiranja zaprta cesta Begunje-Bistrica, na Brezjah pri Tržiču.

Zaradi prireditve bo do 21. ure bo zaprta cesta Mokronog-Zbure, v Mokronogu.

Zapore cest zaradi kolesarske dirke

Do nedelje poteka Kolesarska dirka po Sloveniji. V tem času bodo za ves promet zaprti nekateri odseki cest in priključki na avtoceste. Danes je cesta zaprta na relaciji Nova Gorica-Kanal ob Soči-Goriška Brda-Renče-Vogrsko-Štanjel-Vipava-Ajdovščina. V nedeljo bo cesta zaprta na relaciji Trebnje-Ivančna Gorica-Črnomelj-Metlika-Novo mesto.

Zaradi del na primorski avtocesti bo predvidoma do 29. junija zaprt priključek Kozina, izvoz in uvoz proti Kopru. Obvoz je preko priključkov Divača in Kastelec.

Predvidoma do konca junija bo na štajerski avtocesti zaprt priključek Blagovica v obe smeri, oba izvoza in uvoza.

Do 7. julija bo zaprta cesta Mengeš-Moste, pri Topolah. Obvoz je preko Duplice.

Na mejnem prehodu Obrežje osebna in tovorna vozila na vstop v državo čakajo približno pol ure, na prehodu Sečovlje pa na izstop. Na prehodu Sočerga je čakalna doba za vstop ocenjena na 20 minut. Čakalna doba na mejnem prehodu Gruškovje je za osebna vozila ob vstopu v državo 40 minut. Osebna vozila na vstop v državo na prehodu Jelšane čakajo eno uro, na izstop pa pol ure.