Na cestninski postaji Lučko je kolona iz zahodne smeri od vozlišča Jankomir dolga približno dva kilometra, medtem ko je na vzhodni strani od vozlišča Buzin dolga šest kilometrov, je objavil Hak na svoji spletni strani. Izpostavili so, da je zaradi gneče promet upočasnjen, občasni zastoji nastajajo tudi za cestninsko postajo Lučko v smeri Karlovca.

Kot so dodali, je promet povečan tudi na nekaterih mejnih prehodih s Slovenijo ter Bosno in Hercegovino. Voznikom svetujejo, naj prilagodijo hitrost in način vožnje ter naj bodo pozorni na varnostno razdaljo med vozili.

Popoldne so morali zaradi požara na osebnem avtomobilu začasno v obeh smereh zapreti predor Sveti Rok pri Zadru. Pred predorom se je z obeh strani nabral večkilometrski zastoj.

Požar je izbruhnil na osebnem avtomobilu. Gasilci so ogenj hitro pogasili, poškodovanih pa ni bilo, je poročal dalmatinskiportal.hr. Promet je znova stekel po 14. uri, ko so predor prezračili.

Na Hrvaškem je danes dela prost dan zaradi cerkvenega praznika telovo, v soboto bo državni praznik ob dnevu antifašističnega boja, prihodnji torek pa bo tako kot v Sloveniji dan državnosti, ki je tudi dela prost dan.

Iz javnega podjetja Hrvatske autoceste (Hac) so v sredo sporočili, da zaradi podaljšanega vikenda povečan promet in gnečo na avtocestah proti obali pričakujejo tudi v petek v popoldanskih urah ter v soboto dopoldne, ko bo na Hrvaško po pričakovanjih prišlo več tujih turistov.

V nedeljo popoldne, ko se bodo tuji gostje predvidoma vračali s počitnic, so zastoji možni na avtocestah proti notranjosti države. Tam v torek popoldne pričakujejo gost promet zaradi vračanja hrvaških turistov, ki bodo zaključili podaljšani vikend.