Selektor Veselin Vujović se je v primerjavi s sredinim porazom v Latviji za današnji obračun z Estonijo v 16-članskem igralskem kadru odločil kar za šest rošad. Namesto Urha Kastelica, Matica Verdineka, Blaža Janca, Aleksa Vlaha, Roka Ovnička in Žige Mlakarja, za katere se je odločil, da bodo »tehnološki višek«, so priložnost v Kopru dobili Aljaž Panjtar, Tilen Kodrin, Gašper Marguč, Aleksander Špende, Jaka Malus in Nejc Cehte. Slovenci so odlično začeli (4:0), po vodstvu z 8:6 v sedmih minutah naredili delni izid 7:0 za 15:6, rekordna prednost v prvem polčasu pa je znašala kar deset golov (19:9 v 29. minuti).

Ko so Estonci, ki jih kot selektor vodi Thomas Sivertsson, nekdanji rokometaš in reprezentant Švedske, v 41. minuti zaostajali za devet (17:26), je kazalo, da se bo Slovenija sprehodila do visoke zmage. A gostitelji so popustili, Vujović se je jezil in preklinjal, tekmeci pa so v sedmih minutah naredili delni izid 7:0 in se približali le na 24:26. Jaka Malus je z golom le prekinil kar desetminutni strelski post, gostje so še enkrat prišli na dva razlike (26:28), nato pa so Slovenci – blestel je Rok Zaponšek z 12 obrambami, na nasprotni strani jih je Rasmus Ots zbral 16 – s štirimi zaporednimi goli dokončno odločili tekmo proti Estoncem, ki so igrali brez svojih dveh največjih zvezdnikov: Denerja Jaanimaaja (novi član Motorja iz Zaporožja, nekoč igralec Kiela) in Maita Patraila (Hannover; soigralec Urbana Lesjaka in Nejca Cehteta).

Jure Dolenec je k zmagi prispeval le dva gola iz osmih strelov, po tekmi pa je priznal: »Bili smo na dobri poti k visoki zmagi, a smo že ob koncu prvega polčasa začeli delati napake. Za to, kar se je dogajalo v drugem polčasu z nami, nimam besed. Vsi se moramo zamisliti. Sram me je, ker sem k temu tudi jaz pripomogel z napakami in zgrešenimi streli. Estonci so začutili, da bi lahko iztržili kaj več, toda na srečo smo v končnici stvari le postavili na pravo mesto. Namesto da bi se znesli nad Estonci, smo zmagali z majhno razliko.« Matej Gaber je bil s šestimi goli drugi strelec Slovenije: »V drugem polčasu smo padli v črno luknjo, šli smo iz napake v napako, njihov vratar je branil vse. Estonci so se dvignili in zagrozili, vendar smo se pravočasno prebudili. Lahko smo zadovoljni, a le s končnim izidom. Toda najpomembneje je, da smo kljub zelo slabi igri zmagali in potrdili prvo mesto.«

Skupina 4, 6. krog: Slovenija – Estonija 32:28 (19:11), Nizozemska – Latvija 25:21 (13:11), končni vrstni red: Slovenija 10, Latvija 8, Nizozemska 6, Estonija 0.