Portugalski nogometaši so pred domačimi gledalci v Portu kot prvi v zgodovini osvojili evropsko ligo narodov. Svoj niz nepremaganosti na domačem terenu so podaljšali na 14 tekem, za to pa se morajo zahvaliti Goncalu Guedesu, ki je edini gol na tekmi dosegel v 60. minuti.

Portugalci so bili skozi celotno tekmo bolj nevarni. V 12. minuti je Bernardo Silva iz kota podal do Bruna Fernandesa, ta pa je z roba kazenskega prostora udaril proti golu, a naravnost v Jasperja Cillessena, ki je danes petdesetič stal v golu Nizozemske.

Po slabe pol ure so Portugalci močno pritisnili na gol Nizozemcev. Najprej je v 28. minuti do strela z glavo prišel Jose Fonte, v 30. Fernandes, obakrat je bil na mestu Cillessen. V 36. minuti je protinapad domačinov zaključil Ferandes, a meril preveč v levo. Isti igralec je bil premalo natančen tudi v 38. minuti, v 41. minuti pa je Ronaldo žogo poslal naravnost v naročje nizozemskega vratarja.

Po osmih minutah drugega polčasa je bilo vroče v nizozemskem kazenskem prostoru, ko sta pred golom iskala prostor za strel oba branilca Portugalske Fonte in Dias, ki pa sta si bila v napoto, zato prave nevarnosti ni bilo.

V 57. minuti je moral posredovati Rui Patricio, saj je po podaji Memphisa Depaya z leve strani izbijanje Fonteja letelo v smeri portugalskega gola.

Tri minute kasneje pa so Portugalci prišli do zasluženega gola. Bernardo Silva je podal nazaj proti Goncalu Guedes, ki je z roba kazenskega prostora natančno udaril, Cillessen pa je ob tem slabo posredoval.

V 65. minuti je najlepšo priložnost Nizozemcev zapravil Depay, ki je prišel do strela z glavo, izkazal pa se je Rui Patricio. V 80. minuti je bil znova nevaren Fernandes, ki pa je meril preveč v Cillessena. Dve minuti kasneje je moral žogo v kot odbiti Patricio, po njem pa je do strela prišel še rezervist Luuk de Jong.