Nagrado, ki jo že dvanajsto leto zapored podeljuje v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom, ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter aktivnimi deležniki slovenskega ekosistema, dobi podjetje oziroma ekipa, ki s svojimi dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom predstavlja novo generacijo slovenskih inovativnih podjetnikov.

Mednarodna startup in tehnološka konferenca PODIM, ki letos podira rekorde s številom prijavljenih startupov, bo ponovno prizorišče zaključne prireditve, na kateri bo eden izmed finalistov za leto dni prejel kristalni kipec – simbol aktualnega nosilca naziva slovenski startup leta.

Komisija je izbrala, zmagovalec bo razkrit na PODIM

Zadnjo besedo o prejemniku naziva slovenski startup leta 2019 je že izrekla ocenjevalna komisija, potem ko je poslušala kratke predstavitve vseh finalnih podjetij v konferenčnem centru hotela Radisson Blu v Ljubljani. Sestavljali so jo ugledni slovenski podjetniki, mentorji, vlagatelji in podporne inštitucije, ki s svojim aktivnim delovanjem razvijajo slovenski startup ekosistem: Jugoslav Petkovič, Urša Poznič Goršek, Aljoša Domijan, Roman Kužnar, Jan Dobrilovič, Simona Šega in Aleš Pustovrh, ob njih pa tudi direktorica Slovenskega podjetniškega sklada Maja Tomanič Vidovič. Komisija je ocenjevala kandidate po štirih kriterijih: uspešni potrditvi vrednosti produkta na trgu, pridobitvi investicij s strani domačih oziroma tujih investitorjev, kompetencah, predanosti, izkušenosti in organiziranosti ekipe ter po potencialu za hitro rast na tujih trgih.

Nagrade za zmagovalca in finaliste

Zmagovalec nagrade slovenski startup leta bo prejel paket vse vključeno za dve osebi za obisk Slush festivala v Helsinkih, postal bo tudi ambasador slovenske startup skupnosti in prejemnik kristalnega kipca. Vsi finalisti pa bodo imeli priložnost obiskati priznani startup dogodek Pioneers '19, ki bo potekal 9. in 10. maja na Dunaju.