Granolo, ki si jo pripravite doma po čisto svojem okusu, je popolna sestavina za zajtrk vsak dan v letu. Poleti jo jejte z mrzlim grškim jogurtom s sadjem, pomladi in jeseni s smutijem, pozimi pa s toplim mlekom. Ko se vam zjutraj mudi ali pa se vam ne da packati, vzemite le malo grškega jogurta in žlico granole in zajtrk je pripravljen. Enostavno in res popolno za lena jutra!

Za malo raznolikosti si pripravite tudi lešnikovo granoli, ki je tudi nadvse čudovita. Če še ne poznate okusa in vonja praženih lešnikov, resnično zamujate!

Za lešnikovo granolo potrebujete:

ovsene kosmiče

pražene lešnike

kokosove lističe

chia semena

olivno olje

javorjev sirup

sol, cimet, vanilijevo pasto

Prilagamo še nekaj idej s čim granolo postreči:

Jogurtovi kozarčki s sadjem in granolo

Detox smuti z jagodičevjem in kefirjem

Božanska skutino-jogurtova krema s čipsom iz redkvic

Borovničevo-bananin smuti v skodelici s kokosom in pistacijami

lahko pa jo imate tudi le za prigrizek med obroki!

Ohlajeno granolo spravite v neprodušno zaprto posodo (najbolje kar stekleno), kjer bo dobra tudi več tednov.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 1,5 litrski kozarec granole)

160 g ovsenih kosmičev

80 g mandljevih lističev

1 žlica chia semen

1 ščepec soli

50 g stopljenega kokosovega olja

50 g javorjevega sirupa (ali medu)

40 g arašidovega masla

1 žlička vanilijeve paste ali vanilijeve esence ali 1 strok vanilije

1 žlička cimeta

30 g kokosovih lističev

100 g čokoladnih kapljic (iz temne čokolade)

PRIPRAVA

Zmešajte suhe in mokre sestavine - skupaj zmešajte ovsene kosmiče, mandljeve lističe, chia semena in sol. V drugi posodici zmešaje stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup, arašidovo maslo, vanilijevo pasto in cimet. Kokosovo olje naj bo še malo toplo, da se bo stopilo tudi arašidovo maslo. Na suhe sestavine nato zlijte mokre sestavine in dobro premešajte.

S papirjem za peko obložite pekač, potem pa nanj v eno plast razporedite granolo. Pecite jo 15 minut na 150°C, nato pa pekač previdno vzemite iz pečice, granolo premešajte in dodajte kokosove kosmiče. Nato pekač vrnite v pečico in pecite se 10 minut. Pozor, če uporabite že popečene kokosove kosmiče, jih dodajte na koncu, ko se granola ohladi.

Ko se granola ohladi, vanjo vmešajte še čokoladne kapljice.