Šunka, jajca, kruh, hren in potica. Vse to je čudovita velikonočna hrana, ki mora že tradicionalno biti na mizi. Da bo tokrat miza še posebej zanimiva in malo zeleno obarvana, predstavljamo dva fantastična recepta. Šparglje s pehtranovo polivko in polnjena jajčka. Obe jedi sta fantastični. Recept za šparglje se nahaja na dnu članka, najprej pa si poglejte recept za polnjena jajca.
POLNJENA JAJCA Z AVOKADOVO KREMO
6 srednje velikih jajc
1 avokado
1 majhen košček rdeče čebule
1 sočna limeta
sol
poper
Jajca trdo skuhajte v vreli okisani vodi (v vodo dodajte žlico kisa, da se bodo jajca potem lažje lupila) približno 14 minut. Kuhana prenesite v ledeno kopel in ohlajena olupite. Jajca razpolovite in jim odstranite rumenjake. Meso avokada, rumenjake, sok limete, košček čebule, malo soli in popra zmiksajte v gladko maso. Maso prenesite v okrasno vrečko, nato pa prazne jajčne polovičke z maso napolnite (če vrečke nimate, lahko tudi z žlico). Napolnjene jajčne polovičke okrasite z rdečo mleto papriko in peteršiljem ter postrezite.
Pa dober tek!
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!
PRIPRAVA
SESTAVINE (za 4 osebe)
Sestavine za preliv:
1 žlička gorčice
6 žlic olja
2 žlici (jabolčnega) kisa
2 žlici limoninega soka
limoninalupinica
1 žlička suhega Kotányi pehtrana (ali 1 žlica svežega)
1/2 žličke soli
malo popra
Ostale sestavine:
1 šopek špargljev
2 žlici mandljevih lističev
sol
poper
PRIPRAVA
Špargljem odstranite olesenele dele, nato pa jih kuhajte v vreli soljeni vodi približno 6 minut. Kuhane (a nikakor zdrizaste) takoj prenesite v mrzlo vodo, da se nehajo kuhati in se ohladijo.
Iz gorčice, limonine lupinice, kisa, limoninega soka, soli, popra in olja pripravite kremast preliv. Mandljeve lističe popeci na suhi ponvi, nato pa jih prenesi v skledico.
Šparglje prenesite na krožnik, jih prelijte s polivko, okrasite z mandljevimi lističi in poprom in postrezite.