Gianni bo pekel v krušni peči, Alya spreminja običaje

V reviji Lady so znanim obrazom namenili osrednji prostor. Seveda, saj gre za osrednji krščanski praznik. Obložene mize, barvanje jajčk in seveda snidenje z družino ter obujanje tradicije so bile glavne niti pripovedovalcev velikonočnih zgodb. Gianni Rijavec bo velikonočne dobrote pekel v stari krušni peči, po recepturah babice. Sicer še ni povsem prepričan, ali čisto zares, ker peka v krušni peči ni preprosta. »Moraš poznati neke stvari, zakonitosti in jaz sem se jih naučil,« je povedal mojster klavirja in balad ter dodal, da se bo s pirhi ukvarjala njegova Patricija. Ker je mojstrica za barvanje, risanje in dekoriranje. Giannijeva stanovska kolegica Alja Omladič, ki jo bolj poznamo kot Alyo, se je razgalila pred javnostjo in priznala, da že nekaj let ni nesla dobrot k žegnu v cerkev, letos pa si to močno želi. Tudi nekdanjo televizijsko zvezdnico Ivano Šundov spomini radi odnesejo v cerkev, kamor je nekoč nosila oljčne vejice in vstajala sredi noči, ker se je ob štirih ponoči začela procesija.

Manj romantičen kot otrok je bil Tadej Pišek, ki je zaslovel v slovenski televizijski limonadi Reka ljubezni. S sestro sta namreč med pirhe sem pa tja podtaknila kakšno surovo jajce in potem čakala, kdo si ga bo privoščil. V reviji Zvezde smo lahko prebrali, da priznana antropologinja, strokovnjakinja za strateško komuniciranje, publicistka in filantropinja Jerca Legan Cvikl z družino organizira iskanje jajčk na domačem vrtu, Natalija Verboten svojo mladež pa tudi nevedneže, ki berejo literaturo o slavnih, poučuje o pomenu velike noči. »Šunka predstavlja Kristusovo telo, hren žeblje, s katerimi je bil pribit na križ, pirhi so kaplje krvi, potica ali hlebec kruha pa spominja na trnovo krono,« je kratko in jedrnato razložila svetopisemsko simboliko Verbotnova. Le Nataša Ralijan kot zaprisežena veganka ne uživa v velikonočnih požrtijah, saj meni, da je najpomembnejše, kaj imaš v duši, in ne, kaj je na krožniku. »Tudi če je praznik, ni nobenega opravičila, da se človek naje do onemoglosti,« je v brk vsem prazničnim hedonistom zabrusila Ralijanova. Včasih sicer za velikonočne praznike speče vegansko potico, a je letos ne bo, ker preprosto nima časa. Alenka Košir, promotorka zdravega načina življenja, in pevka Tanja Žagar pa sta dobili še posebno velikonočno darilo v Zvezdah. Alenka je na dveh straneh razložila postopek barvanja pirhov s svilo, Tanja Žagar pa prav tako na dveh straneh, kako se že veseli barvanja jajc s sinom Karlijem.

Jernej Vrtovec je dobil hčer, Sašo Hribar vzgaja novega premierja

Prejšnji teden je zvezda dneva, pa ne na političnem odru, postal Miro Cerar, ki se mu je rodila hčerka Maja. Njegov stisk roke z ročico pravkar rojene hčerke, ki ga je objavil in poslal v svetovni splet, je bil po poročanju Lady deležen skoraj tisoč všečkov in tristo čestitk. Eno izmed njih je poslalo tudi uredništvo revije, kot so se pohvalili v članku. Še en otrok »slovenskega politika« je privekal na planet ta teden. Po poročanju portala 24ur.com je hčer dobil poslanec v državnem zboru in član NSi Jernej Vrtovec. Veselo novico je najprej obelodanil na svojem socialnem profilu, kjer je zapisal: »Svet je lep, življenje je dar. Malo čez polnoč se je rodila naša Sara. Čudež življenja.« Na analizo, koliko všečkov in čestitk je prišlo na njegov naslov, bomo morali počakati na čas po praznikih. Se pa verjetno nobena številka ne more primerjati z rezultati Rebeke Dremelj, ki ji je števec po ugotovitvah portala Žurnal24.si v pičlih nekaj urah nameril več kot tisoč všečkov in čez štiristo komentarjev. Kot je pojasnila Rebeka, je hčerka Šajana prišla iz šole in ji povedala, da jo želi prijateljica, sošolka, povabiti na rojstni dan, pa ji mamica ne dovoli, ker baje Rebeke Dremelj ne prenese. »Meni osebno se zdi to popolnoma nesprejemljivo in zgrešeno, če se postavim v vlogo starša. Seveda tudi meni niso simpatični vsi ljudje na tem svetu, ampak jih pustim pri miru in na pamet mi ne pride, da bi svojemu otroku ukazala, koga lahko in koga ne sme povabiti na rojstni dan,« je svojo ogorčenost delila Dremljeva.

Medijsko slavo je žel tudi nekdanji minister za promet Patrick Vlačič. V Rubriki Modni kralji in kraljice v reviji Nova je bil pohvaljen kot pravi kralj. »Uuuuu, včasih najbolj čeden in šarmanten minister je še danes videti vroče. Leta mu ne pridejo do živega. To, da zna guštati, itak vemo, le kje imamo kakšno čedno in pametno seniorino, ker bi bil dober ulov,« se je glasila stilska ocena Lee Filipovič alias Lepe Afne. Tudi Sašo Hribar je v reviji Obrazi s ponosom uperil prst v svojega nekdanjega varovanca in kolega na Radiu Ga Ga Marjana Šarca, ki je trenutno v službi naroda kot predsednik vlade. »Mi smo analizirali vsakega politika, zato vem, katerega ima rad, katerega ima rad pogojno in katerega bi utopil v žlici vode,« je razložil Hribar, vendar imen na žalost ni razkril. Povedal pa je, kdo iz ekipe gagajevcev je nov potencial za vodstvene državne funkcije. Po njegovem prepričanju je to Aleksander Pozvek, ki je dodobra pogruntal politiko in ga že sedaj vidi kot župana Kamnika, nato pa še kot premierja.

Mladi Cavazza je šel v vojsko

Ob vseh teh evforičnih praznikih bolj ekskluzivne novice kar nekoliko zbledijo. Na portalu Siol.net so slab mesec dni pred začetkom letošnjega izbora za pesem Evrovizije preverili, kaj napovedujejo evrovizijske stavnice. Sodeč po napovedih sta mlada Mariborčana Zala Kralj in Gašper Šantl evropskemu občinstvu všeč, stavnice jima napovedujejo gladko uvrstitev v finale in končno 13. mesto. Sicer pa je parček že v Izraelu, kjer snema televizijsko razglednico za predstavitev pesmi Sebi, ki jo bosta, kot sta obljubila oboževalcem, na odru v Tel Avivu izvedla v izvirni obliki, v slovenščini.

Na Finsko jo je takoj po izdanem svojem prvem albumu Individuum za nekaj časa popihal še en mladinski slovenski glasbeni virtuoz Mark Jacob Cavazza, ki je bil zadnja leta aktiven pod umetniškim imenom Vazz. Nadarjeni raper in mlajši sin igralca Sebastiana Cavazze po poročanju revije Suzy že nekaj časa služi v finski vojski. Mladi Cavazza ima namreč finske gene, njegova mati Staša Elina Verbič je po mami Finka in je sinova, ki sta se rodila v razmerju s Cavazzo, naučila svojega maternega jezika. Za odhod med vojake pa se je po poročanju Suzy Mark Jacob odločil zaradi izziva in samodiscipline pred študijem, na katerega se bo vpisal v Sloveniji. Še en mladec se je podal katarzičnim izzivom na pot. V oddaji Pop In na Pop TV je Kristusove muke podoživljal Dejan Krajnc, znani član zasedbe Poskočni muzikanti in še bolj znan po svoji frizuri. Dejan je namreč strasten ljubitelj poslikane kože in pred kamerami je razodel, da ima vsaka njegova tetovaža neki pomen. Najnovejša, ki mu jo je pred kamerami vbrizgal in vrezal v kožo njegov mojster kožnega tiska, je Hulapalu – ime nove poskočne uspešnice Veselih muzikantov.