Nekdanja televizijskega voditeljica Ivana Šundov se je danes na novogoriškem okrožnem sodišču zagovarjala zaradi očitkov poslovne goljufije. Kazensko jo je ovadil Ljubljančan, ki je pred leti od podjetja, ki sta ga vodila skupaj z nekdanjim možem, kupil apartma na Hrvaškem. Ker je šlo za znano osebnost, naj bi ji še toliko bolj zaupal, a je namesto počitniškega stanovanja v Šibeniku kupil mačka v žaklju, saj je nad nepremičnino visela bančna hipoteka, ki kljub drugačnim obljubam ni bila nikoli izbrisana. Ivana Šundov se je na sodnem parketu znašla, ker je na kupoprodajni pogodbi njen podpis.

Krivde danes ni priznala. »Žal mi je, da je do tega postopka prišlo, žal mi je za oškodovanca, vso pravico ima zahtevati povrnitev škode, a te škode nisem povzročila jaz. Razumem njegovo jezo, ne razumem pa, zakaj je naredil tak proces proti nekomu, ki ni kriv,« je poskušala pojasniti, da je bila tudi sama žrtev prevare. Skupaj z odvetnikom Davidom Slugo sta danes predlagala zaslišanje več prič, ki naj bi pojasnile, da ona nikoli ni zares vodila nepremičninske družbe Diva stil, da je vse posle vodil njen nekdanji soprog, da se na gradbeno-nepremičninske posle sploh ni spoznala in da je bila v nekem krajšem obdobju zgolj slamnata direktorica omenjenega podjetja. Zaslišali naj bi tudi njenega nekdanjega moža, s katerim danes nimata nobenih stikov več.

Poleg tega njen zagovornik trdi, da omenjeno sojenje ne bi smelo potekati v Sloveniji, saj da je bilo domnevno kaznivo dejanje storjeno na Hrvaškem, sporno stanovanje je na Hrvaškem, prav tako je prodajo vodilo hrvaško podjetje. »Ni smotrnega razloga, zakaj se obdolženko preganja v Sloveniji,« zatrjuje Sluga. Sodnik Goran Klavora je zagotovil, da bo skrbno pretehtal omenjene pomisleke obrambe.