Sodna obdukcija moškega, ki je minuli teden v Ljubljani ugrabil avtobus, še ni končana, zato vzrok smrti ugrabitelja še ni znan. So pa policisti v nahrbtniku, ki ga je 49-letnik pustil na drugem avtobusu, našli manjše količine konoplje in amfetaminov, so potrdili v Policijski upravi Ljubljana.

Kot smo poročali, se je incident na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) zgodil v četrtek zvečer. Izkazalo se je, da je 49-letnik iz Kranja grozil vozniku in od njega zahteval, da ga odpelje na določeno lokacijo. Avtobus sta nato opazila policista, ki sta videla, da je voznik zapeljal skozi križišče pri rdeči luči na semaforju, pri tem pa je nase opozarjal tudi z uporabo utripajočih luči in mahanjem. Policista sta se zato odpravila za njim in ga prestregla, preden se je avtobus na koncu Barjanske ceste vključil na avtocesto.

Potem ko je policija ustavila avtobus, je osumljenec poskušal uiti. Ko je zamahnil proti policistoma, pa sta ta uporabila plinski razpršilec, ki je osumljenca začasno toliko onesposobil, da jima je uspelo uporabiti druga prisilna sredstva in ga na tleh vkleniti. Ko so osumljenca obvladali, je ta začel kazati znake zdravstvenih težav in neodzivanja, zato so policisti takoj odstranili prisilna sredstva in začeli oživljanje. Takoj so poklicali reševalce. Ko so ti prišli, je bil osumljenec še živ, vendar je pozneje umrl. Sodna obdukcija še ni končana, tako da vzrok smrti še ni znan.

Devetinštiridesetletnik je pred ugrabitvijo mestnega avtobusa povzročil preplah na avtobusu proti Gorenjski. Izstopil je pri Tivoliju, za seboj pa pustil nahrbtnik. Policisti so potrdili, da so v njem našli manjše količine konoplje in amfetaminov.