Tekma je imela poseben pomen za poslavljajočega se Dwyana Wada. Ikona Miamija je odigrala zadnjo tekmo kariere pred domačimi navijači. Wade je bil najboljši strelec večera s 30 točkami. Slovenski zvezdnik Dragić je na predzadnji tekmi rednega dela sezone 2018/19 odigral 32 minut ter prispeval 13 podaj in šest točk.

Miami bo zadnjo tekmo sezone, ki bo tudi zadnja tekma kariere za Wada, odigral v noči na četrtek v Brooklynu.

Da bi Miami še ohranil upanje, bi moral Detroit izgubiti, a so Pistons prišli do zmage proti Memphisu s 100:93, kar je pomenilo, da je Miami ostal brez letošnje končnice v ligi NBA.

Po štirih zaporednih porazih je sicer Miami ostal le še s teoretičnimi možnostmi za drugi del sezone. Detroit mora zmagati v sredo v New Yorku za potrditev preboja med osmerico najboljših v vzhodni konferenci. Teorija je sicer še na strani Charlotte.

Dončić z Dallasom slavil zmago

Ponoči je zaigral tudi Luka Dončić, ki je z Dallasom doma slavil zmago proti Phoenixu s 120:109. Šlo je sicer za derbi začelja v zahodni konferenci, obe moštvi sta že zdavnaj ostali brez končnice. Dončić je prispeval nov trojni dvojček z 21 točkami, 16 skoki in 11 asistencami. To je bil že osmi trojni dvojček za Dončića v njegovi krstni sezoni v ligi NBA.

Rekord Dallasa ima še vedno v lasti Jason Kidd, ki je v sezoni 1995/96 prispeval devet trojnih dvojčkov.

Najboljši strelec Dallasa je bil Dirk Nowitzki s 30 točkami in osmimi skoki. Nowitzki se je sicer odločil, da bo ta sezona njegova zadnja. Dallas bo zadnjo tekmo sezone odigral v noči na četrtek pri San Antoniu.

Zmaga Golden Statea, poškodba Curryja

V prvi krog končnice, ki se bo začela 13. aprila, so se z zahodne konference uvrstili Golden State, Denver, Houston, Portland, Utah, Oklahoma City, San Antonio in LA Clippers, najboljšo sedmerico vzhodne konference pa sestavljajo Milwaukee, Toronto, Philadelphie, Boston, Indiana, Brooklyn in Orlando. Zadnjo vstopnico pa bodo prejeli košarkarji Detroita ali Charlotta na podlagi razpleta zadnjih tekem rednega dela sezone v noči na četrtek.

Brez končnice so v vzhodnem delu ostale ekipe Miami, Washington, Atlanta, Chicago, Cleveland in New York, v zahodnem delu pa Sacramento, LA Lakers, Minnesota, Dallas, New Orleans, Memphis in Phoenix.

Prvaki Golden State Warriors so dobili predzadnjo tekmo rednega dela s 112:103 proti New Orleans Pelicans in se zasidrali na mestu vodilne ekipe zahoda. A je parket predčasno zapustil prvi zvezdnik Stephen Curry, ki si je zvil gleženj.