Za nogometaše v slovenski ligi ni počitka. Danes in jutri bodo odigrali tekme 26. kroga državnega prvenstva. A več zanimanja kot tekme na zelenicah vzbuja dogajanje znotraj nekaterih klubov. Maribor se ubada s sodniškimi zarotami, Olimpijo pretresajo notranji boji za oblast, vodilni tretjeligaš v skupini zahod Koper pa je prvoligaške ambicije podkrepil s tem, da je za trenerja ustoličil Brica Mirana Srebrniča, da klub ekspresno hitro vrne med elito. Medtem ko Mura na krilih evforije treh zaporednih zmag brez prejetega gola jutri pričakuje derbi z Olimpijo, se v vrstah Ljubljančanov obetajo nove kadrovske spremembe. Robertu Pevniku, že petemu trenerju v letošnji sezoni, se vse bolj trese stolček, a ni edini. Na udaru kritik se je znašel tudi športni direktor Fabijan Komljenović, saj je po zaslugi njegovega slabega kadrovanja podoba na igrišču in zunaj njega daleč od tistega, kar pričakuje Milan Mandarić. Težava Olimpije je, da jim gole zabijajo Ljubljančani v dresih nasprotnih moštev, kot so Tučić (Rudar), Tijanić (Triglav), Hotić, Mlakar (Maribor)…

Rudar – Celjedanes ob 16. uri, sodnik: Vinčić

Lokalni derbi, v katerega z boljšo popotnico vstopa Rudar, ki je v boju za obstanek osvojil veliko točko v Ljubljani, medtem ko je Celje izgubilo derbi za tretje mesto z Domžalami. Obrambi sta slabši del obeh ekip, zato se obeta veliko golov. Celjani imajo premalo točk glede na umetniški vtis. Razplet bo odvisen od učinka prvih zvezdnikov klubov. Rudi Vancaš Požeg je gonilna sila igre Celja in prvi strelec lige z 12 goli, medtem ko je 22-letni Ljubljančan Milan Tučić (9 golov) po hat-tricku v Stožicah trenutno najbolj vroč napadalec lige. Zadetke dosega na zelo raznovrstne načine, a je v njegovi igri še zelo veliko nihanj. Če bo vselej tako motiviran, kot je bil v Stožicah, lahko naredi lepo kariero.

Verjetni postavi – Rudar: Radan, Krefl, Kašnik, Tomašević, Pušaver, Bolha, Črnčič, Trifković, Tučić, Radić, Škoflek. Celje: Jurhar, Cvek, Travner, Pungaršek, Štraus, Požeg Vancaš, Brecl, Novak, Lotrič, Zaletel, Flis. Naš namig: 0.

Krško – Maribordanes ob 16.45, sodnik: Kajtazović

Trener Darko Milanič včeraj popoldne še ni vedel, ali bo danes lahko vodil vijoličaste v Krškem: »Pričakujem, da ne bom kaznovan. Če bom kaznovan, se mi bo zgodila krivica.« Lestvica namiguje na prevelike razlike. »Po mojem mišljenju je klubska situacija v Krškem pripeljala do zadnjega mesta,« je ocenil Milanič, ki je kasneje dobil eno tekmi kazni. Krčani so pri Aluminiju (1:1) prišli šele do druge spomladanske točke, Andrej Panadić bo brez treh kaznovanih (Zalokar, Kovačič, Volarič). »Če damo gol v prvem polčasu, smo bolj mirni,« si želi Amir Dervišević. Dve asistenci je zbral v Kranju. »Ko imamo Zahovića in Mlakarja, je drugače, včasih na pamet podam žogo, a vem, da jo bo Mlakar dobil.«

Verjetni postavi – Krško: Frelih, Štefulj, Ilić, Cetina, Vukušić, Perić, Da Silva, Kordić, Jandrek, Volaš, Vekić. Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Rajčević, Viler, Dervišević, Vrhovec, Kramarič, Hotić, Mlakar, Zahović. Naš namig: 2.

Domžale – Triglavdanes ob 18. uri, sodnik: Matković

Tradicija je krepko na strani Domžal, a glede na trenutno formo in velika nihanja v igri varovancev Simona Rožmana tudi Kranjčani niso brez možnosti za uspeh. Težave Domžal, da v letošnji sezoni niso trdno zasidrane na tretjem mestu, s katerega bi ogrožale Maribor in Olimpijo, so povezane tudi s kadrovskimi potezami športnega direktorja Mateja Oražma. Preveč se je naslonil na starejše igralce, ki jih je vrnil v klub, potem ko niso bili uspešni v tujini. Za nameček je ideolog Senijad Ibričić v zadnjem času na igrišču vse bolj nervozen, kar slabo vpliva na vse moštvo. Ker se hvalijo z lastno nogometno šolo, bi bil dobrodošel zasuk k igralcem iz lastnega inkubatorja. Pomembno zmago v Celju so izbojevali s kar šestimi igralci iz lastne šole, ki so dobili priložnost potem, ko so ekipo zdesetkali kartoni, bolezni in poškodbe. Prav trener Triglava Dejan Dončić odlično pozna vse največje upe Domžal, saj je bil dolgoletni vodja njihovega mladinskega centra, zato bo znal pripraviti taktiko za osvojitev vsaj točke. Tekma bo razkrila, kakšen bo odgovor Triglava po drugem porazu v letošnji sezoni, s katerim je Maribor razgalil vse slabosti v obrambnih vrstah Gorenjcev. Če bo imel Luka Majcen, ki je s kapetanskim trakom postal pravi vodja ekipe, dovolj sape za dve tekmi na teden, bodo Domžale v težavah.

Verjetni postavi – Domžale: Santini, Rom, Klemenčič, Dobrovoljc, Sikošek, Hodžić, Ibričić, Mujan, Podlogar, Gnezda Čerin, Vuk. Triglav: Arko, Rogelj, Kumer, Arh Česen, Mlakar, Udovič, E. Kryeziu, Tijanić, Mertelj, Crnov, Majcen. Naš namig: 1.