Napadalec Rudarja Milan Tučić si je za tri gole proti Olimpiji prislužil naziv najboljšega nogometaša 25. kroga prve slovenske lige po izboru Dnevnika. Tučiću je uspel prvi hat-trick, odkar se je julija 2017 preselil v Velenje. Statistiki niso pozabili zapisati, da je v Stožicah ponovil dosežek Damirja Pekića, ki je bil leta 2003 zadnji nogometaš s tremi doseženimi zadetki proti Olimpiji.

Tučić se je preselil v Velenje po odličnih nastopih v tretji slovenski ligi, ko je za Bravo v sezoni 2016/17 dosegel 32 golov. Takrat je zanimanje zanj delno pokazala tudi Olimpija, a se za nakup Ljubljančana ni odločila. »Veliko mi pomeni, da sem zabil tri gole v svojem mestu. Moštvo je garalo za remi v Stožicah. Za gole so zaslužni tudi soigralci,« je komentiral Milan Tučić, ki je v preteklosti nastopil tudi za mlado slovensko reprezentanco. V zadnjih kvalifikacijah je dosegel dva gola.

Tučić je v minulem krogu prehitel mariborskega aduta Jana Mlakarja, ki je dosegel odločilni gol v Kranju. Točke so osvojili še Tonči Mujan (Domžale), Rok Sirk (Mura) in prvič spomladi tudi Amir Dervišević (Maribor).