Andrea Dovizioso (Ducati) in Marc Marquez (Honda) sta si na motociklistični dirki razreda motoGP v Katarju grenila življenje do zadnjega metra dirke, pri čemer je imel nekaj več sreče in spretnosti Dovizioso, a ta dvoboj nakazuje, da bo letošnja sezona svetovnega prvenstva ponovno zelo vroča. Ne nazadnje je v zakulisju vrelo še tudi po koncu dirke, saj so se Aprilia, Suzuki, Honda in KTM pritožili na ustreznost aerodinamičnih dodatkov na Ducatijevih motociklih, najbolj pa jih je zmotil dodatek na dnu motocikla pred zadnjim kolesom. A mednarodna organizacija FIM je njihov protest zavrnila. Ostale ekipe, predvsem Suzuki, pa so se pritožile predvsem zaradi dejstva, da je FIM podobno rešitev njim pred tem prepovedal. Kakor koli že, Ducati in Honda sta krojila prvo dirko sezone in tudi v Argentini bi ta konec tedna lahko bilo tako.

Steza Rio Hondo je druga najhitrejša v letošnjem koledarju, takoj za dirkališčem Philip Island v Avstraliji, na njej pa motociklisti dosegajo povprečne hitrosti okoli 177 kilometrov na uro. In to naj bi ležalo ravno Ducatiju, čeravno italijanska ekipa na argentinskih tleh do zdaj še ni slavila zmage. Jo pa je Honda, in tudi njihovi obeti niso slabi. Marc Marquez je zdaj po lastnih besedah popolnoma pripravljen. »V Katarju sem bil še malce v defenzivi zaradi zdravja, a smo odpeljali dobro dirko. To pot sem še bolje pripravljen in računam na uvrstitev med prve tri,« je optimističen Marquez, edini aktivni motociklist, ki je v Argentini slavil več kot enkrat.

Joge Lorenzo si je medtem postavil malce bolj skromne cilje, Španec želi predvsem odpeljati dirko brez padcev in večjih zapletov: »Zapestje se zdravi hitro, tudi rebra med vožnjo ne bolijo več tako močno.« Yamaha pa se po dobrih treningih na dirki v Katarju ni najbolje znašla. »Ponovno imamo enake probleme kot lani, a to nas bo še bolj podžgalo za dobro dirko v Argentini. Želim si dirke v suhem vremenu, potem je tukaj vse možno. Steza nam dobro leži, zato ne vidim razloga da tudi to pot ne bi bili povsem v vrhu,« meni Valentino Rossi.