Blejske kremšnite oziroma kremne rezine sodijo med ene najbolj razpoznavnih značilnosti Bleda. Da so jih slaščičarski mojstri kavarne Park, od koder izvira ta dobrota, pripravili že 10 milijonov, so slovesno sporočili pred devetimi leti.

Letos pa se, kot opozarja Ana Praprotnik iz službe za odnose z javnostmi Sava Turizma, pod okriljem katerega deluje kavarna, bliža že priprava 15-milijonte originalne blejske kremne rezine. Kdaj natančno jo bodo blejski slaščičarji pripravili in postregli, še ni znano, bo pa okolje dogajanja povsem drugačno od tistega, ki so ga bili obiskovalci vajeni.

Obsežna obnova kavarne Park, ki se je začela januarja, naj bi se namreč po napovedih Praprotnikove prihodnji teden zaključila. Prenovo je slovita kavarna, ki se ponaša med drugim tudi z zavidljivim razgledom tako iz notranjih prostorov kot s terase, doživela po več kot 30 letih. Tudi v Dnevniku smo poročali, kako so se je na začetku letošnjega leta lotili delavci: iz kavarne so odnašali pohištvo in ga odlagali v zabojnike. Nujno prenovo strehe so opravili že pred letošnjimi deli, tokrat pa so se lotili temeljite prenove notranjosti kavarne.

»Kavarna Park bo tako dobila podobo moderne, sveže kavarne s pridihom lokalne note, hkrati pa bo prilagojena globalnemu gostu, ki obišče Bled,« je na kratko izdala Praprotnikova. Podrobnosti bodo predstavili prihodnji teden.

Že 66 let po istem receptu

Kot opozarjajo v Sava Turizmu, njihovi slaščičarski mojstri blejsko kremno rezino še vedno izdelujejo po originalnem receptu, in to že 66 let. Uporabljajo samo naravne sestavine: jajca, moko, sladko smetano, sladkor in maslo, v kremšnitah pa ni barvil, konzervansov in drugih dodatkov.