V torek je bilo gregorjevo, praznik, povezan z zaljubljenci. Tudi v tisku, ki spremlja srečo in nesrečo v ljubezenskem življenju slovenskih zvezd, so se sicer še enemu neformalnemu prazniku resno posvetili. Predvsem so ugotavljali, kdo si je našel novo ljubezen in kdo je izgubil staro.

Ni jasno, s katero se dobiva Tomi Meglič

Prva zvezda raziskovanja ženitvenih dejavnosti v preteklem tednu je bil Tomi Meglič, pevec skupine Siddharta, ki med pripadnicami nežnejšega spola velja za enega najlepših in najbolj zaželenih na naši medijski sceni, kot je ugotovila ekspertna skupina v reviji Nova. Tomija, ki se je konec lanskega leta razšel s televizijsko voditeljico Taro Zupančič, so Novini paparaci ujeli v Kopru med srebanjem čaja, v objemu nove ljubezni, postavne ženske, ki svoje naklonjenosti do njega ni skrivala. A tudi uredništvu revije Zvezde ne uide nobena sočna podrobnost iz življenja naših zvezdnikov. Iz dobro obveščenih virov so namreč izvedeli, da naj bi bila lepa igralka Katarina Čas in nadarjeni glasbenik Tomi že nekaj tednov v fazi spoznavanja in uživanja v skupnem druženju. A Katarina Čas ni, vsaj sodeč po fotografijah, niti približno podobna postavni ženski, ki jo je pevec Siddharte objemal v Kopru. Katera ekspertna skupina je imela prav, bomo vsekakor izvedeli. Še dva nekdanja zaljubljenca sta bila deležna medijske pozornosti. Politik, poslanec v državnem zboru in kandidat Socialnih demokratov za evropski parlament Matjaž Nemec in njegova nekdanja žena, manekenka Iryna Osypenko. Nemec je za portal Žurnal24.si razkril, na kakšni ravni je njegovo ljubezensko življenje. »Moje ljubezensko življenje je stabilno in nespremenjeno. Stagnira. V tem trenutku to ni moja prioriteta,« je kratko in jedrnato razložil magister mednarodnega poslovanja in trajnostnega razvoja. Povedal je še, da po ločitvi na družbenih omrežjih ni bilo zaznati nobenega pretiranega navala oboževalk. Bolj židane volje je bila njegova nekdanja žena Iryna. O oboževalcih ni razglabljala, je pa v oddaji Vikend paket na TV Slovenija povedala, da bi, če bi še bila žena politika, predlagala, naj osmi marec ne postane samo državni praznik, kot so predlagali v stranki njenega bivšega moža, ampak da postane dela prost dan. Ampak ne za vse. »Ne bi bilo slabo, če bi bil dela prost dan samo za ženske. Da gre dedec v službo, ženska se pa doma res lepo spočije,« je razložila Iryna. Reviji Story pa se je izpovedalo nekdanje Megličevo dekle Tara Zupančič. Nič na temo politike, le to je povedala, da zadeva s Tomijem ni bila lahka in da ni recepta, kako pozdraviti rane. Je pa veliko med ljudmi, zato pridejo mimo že kakšne simpatije; kako bo, bo še videla. »Bolj kot ljubezni se bom posvetila drugim konjičkom,« je previdno izjavila.

Gianni Rijavec je hotel postati letalec, Timi Zajc posnel polko

Če za ene pomlad pomeni začetek sezone ljubezni, se za nekatere začne sezona kihanja. In utrujenosti. Slavku Ivančiću je ravno pred nekaj dnevi žena rekla: »Slavko, ti kihaš in kašljaš, to je zaradi pomladi.« Tako je potožil reviji Zvezde, pomladanska utrujenost pa že zdeluje pevca in glasbenega producenta Domna Kumra, pevko Damjano Golavšek in igralko Mojco Funkl. Če so eni že pri pomladnih tegobah, drugi nosijo v glavi še stare zimske prikazni. Zadnje spomine na zimske radosti so obujali v reviji Lady. Miša Kontreca, prekmurskega glasbenika, zima ubija z mrazom in stalno sivino, Omarja Naberja mraz vedno odvrne od pretiranega soočanja z zimo, zato hodi na morje pozimi, ker obožuje samotne plaže, ki so namenjene samo njemu. Izkušeni primorski pevec Gianni Rijavec pa sneg najraje gleda skozi okno ali na kakšni fotografiji. A kot otrok se je vedno navduševal nad snegom, njegova poslastica so bili skoki. Sanjaril je celo, da bi nekoč poletel na velikanki v Planici. »A iz te moke ni bilo kruha,« je priznal in, kot kaže, neuslišano željo po letenju kompenziral z ljubeznijo do belih golobov, ki tudi letajo, pa še ljubezen in mir simbolizirajo. V nasprotju z njim je skoke in polete do podrobnosti spoznal in okusil Timi Zajc. Slovenski orel, ki se pripravlja na zaključek sezone v smučarskih poletih, ki bodo že tradicionalno v Planici. Za praznovanje največjega praznika slovenskega športa se je Timi Zajc oborožil celo v glasbenem smislu, saj v Planico ne prihaja zgolj s smučmi, temveč s povsem novo planiško polko. Zajc je velik ljubitelj narodno-zabavne glasbe, končal je tudi nižjo glasbeno šolo, je specialist za igranje harmonike in kontrabasa. Glasbeni gen je podedoval po očetu Boštjanu, ki je član ansambla Slovenski zvoki. Zato ni naključje, poročajo v Suzy, da je prav ta ansambel pred planiškim praznikom posnel novo vižo, polko s preprostim imenom Planiška polka, ki je posvečena Timiju Zajcu in planiškim skokom na splošno, sam Timi pa v novi uspešnici igra harmoniko in kontrabas. Ali bo nova viža izrinila s prizorišča Avsenikovo Planico – ledeno kraljico, bomo videli. So pa za nov planiški hit posneli še videospot, v katerem seveda ne manjka postavna prsata blondinka, ki maha s slovensko zastavico, glas, ki v ozadju evforično meša štrene harmoniki, pa v pesmi pripada napol upokojenemu športnemu komentatorju Andreju Staretu.

Jutranji seks komika in morebitnega ministra Zajca

Še en Zajc je postal zvezda preteklega tedna. Simon Zajc. Varstvoslovec, prostovoljni gasilec in nekdanji edini moški sodelavec revije Cosmopolitan, ki je po odstopu Jureta Lebna postal kandidat za novega ministra za okolje in prostor iz kvote politikov iz vrst SMC. Minister s težkim udarcem in smislom za humor, so ga predstavili v časopisu Svet 24. Zajc je, kot kaže poročilo v časopisu, pravi multitalent na vseh področjih. Je nekdanji poslanec v državnem zboru, član različnih odborov (za kmetijstvo, za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter za zunanjo politiko). Ukvarjal se je s kmetijstvom po načelih permakulture, deloval je kot televizijski in radijski voditelj, treniral je tudi borilne veščine. Od vseh naštetih dejavnosti so pomladnemu naboju najbliže njegovo udejstvovanje pri reviji Cosmopolitan in nasveti, ki jih je dajal dekletom na področju seksa in razmerij. »Če on zjutraj prekipeva od energije in je pripravljen na seks, to ne pomeni nujno, da je tako tudi z vami. Zato zavzemite položaj, ki vam je udoben, hkrati pa še vedno omogoča tudi dovolj stimulacije,« je bil recimo nasvet Simona Zajca leta 2015. Verjetno bodo predsedniku vlade bolj kot tovrstne svetovalne spretnosti všeč njegovi stand up nastopi. Zajc je bil celo član združbe Ceh za smeh, kar naj bi pomenilo, da je član elitne skupine komikov. Je pa tudi njegov morebitni bodoči šef Marjan Šarec pretekli teden obujal spomine na svoje akademske igralske dni. V loži skupaj z ravnateljem Drame Igorjem Samoborjem se je pojavil na praznovanju rojstnega dne svojega nekdanjega profesorja Borisa Cavazze, ki je svojih 80 let praznoval v ljubljanski Drami.