Kdor je silvestrski večer namesto v družbi zdaj dokončno upokojenega Slavka Bobovnika, Rosvite Pesek in še nekaterih nacionalkinih voditeljev, ki so povezovali tokratni Silvestrski pozdrav na TV Slovenija, raje preživel v gneči na prostem, je imel tokrat pestro izbiro. V centru prestolnice, kjer so se kljub pobudam proti uradnemu ognjemetu odločili za ognjeni, a vendarle biorazgradljivi spektakel, se je nagnetlo okoli 50.000 ljudi na več prizoriščih: na Mestnem trgu so se oglasili ljubitelji klasičnih popevk, ki so jih interpretirali izvajalci, kot so Maraaya in Klara Jazbec, zavezani narodnozabavni glasbi pa so v družbi Gala kvinteta oziroma zasedbe France in krila rajali na Pogačarjevem trgu. Alternativci so se zatekli na Trg francoske revolucije, kjer so jih med drugim zabavali Elvis Jackson, kdor je želel odštevati v družbi župana Zorana Jankovića, pa se je zglasil na Kongresnem trgu – tam so za glasbeno spremljavo poskrbeli Anabel, Nika Zorjan in zasedba Victory, sicer najpopularnejša izbira za maturantske plese in razkošnejše poroke. Zadnjih sekund do prvega januarja oziroma svojega rojstnega dne župan tako ponovno ni preživel v družbi za to početje nekdaj redne hrvaške odposlanke, pevke Danijele, ki je ljubljansko občinstvo zabavala že nekaj dni pred tem.

Bog v življenje prinese adrenalin

Pestro je bilo tudi drugod po Sloveniji, recimo v Kopru, kamor je menda prišlo 10.000 ljudi, ki so jih zabavali bolj poletnim tematikam naklonjeni Kingstoni. V Mariboru so poleg Nuše Derenda nastopili Pop Design, kjer trenutno poje Miran Rudan, v Celju Rok'n'band, v Novi Gorici Čuki, Marko Vozelj s spremljevalno zasedbo Mojstri pa je zabaval množico na kranjskem Glavnem trgu.

Novinarji s Pop TV so znane domače glasbenike ob koncu leta medtem prosili, naj gledalcem kaj lepega zaželijo. Ob klasičnih omembah miru, zdravja in ljubezni so nam predstavniki zasedbe Šank rock kajpada zaželeli čim bolj »rokersko« leto, raper Trkaj pa nam je ob vsem ponudil še življenjski nasvet. Ljudje se moramo naučiti potrpljenja, saj je življenje včasih težko, a tudi lažje, če vse to preprosto sprejmemo.

Na novoletno video čestitko ni pozabil niti slavni mladi župnik iz Bohinja Martin Golob, a nas kljub katoliški podlagi k sreči ni pozival, naj se privadimo trpljenja. Ob koncu leta se je povzpel na bližnji hrib in se čudil uspehom preteklega leta, predvsem priljubljenosti svojega video bloga, zaradi katerega se je pogovarjal že z dvanajstimi mediji. »Življenje je adrenalinsko, če vanj spustiš boga,« je prepričan Golob, ki svoje uspehe na youtubu vsekakor pripisuje božji intervenciji in vero svetuje vsem tistim, ki si želijo bolj razburljivega življenja.

Jasna Kuljaj ne izključuje politične kariere

Dovolj pestro je tudi brez božje pomoči medtem v življenju voditeljic Oriane Girotto in Jasne Kuljaj, ki sta nedavno skupaj povezovali erotični sejem v Celju, o tematiki pa se razgovorili še za revijo Zarja. Oriana je prireditev povezovala že večkrat in letos si je za sovoditeljico zaželela ravno Kuljajevo, s katero sta pred časom vodili pogovorni segment ob resničnostni oddaji The biggest loser na Planet TV. Jasna Kuljaj je sprva oklevala, saj se je bala, da bi jo na sejmu s kočljivo tematiko zvabili v kakšno opolzko norčijo, ki bi jo novinarji napihnili. Voditeljica, ki na družabnih omrežjih zadnje čase sicer redno objavlja fotografije in posnetke s tečaja plesa ob drogu, se je namreč zbala, da bi ji kaj takšnega lahko škodovalo, če bi se kdaj odločila za politično karierno pot, na kakršno se je odpravil nekdanji kolega Marjan Šarec. V pogovoru sta še razkrili, da je med obiskovalci veliko žensk, tudi starejših in bolj zrelih, dogodek pa je uspešen, saj so na Celjskem in Štajerskem ljudje bolj razigrani. »Ko prečkaš Trojane, je v zraku nekaj porednega, nagajivega,« je pojasnila Jasna Kuljaj in dodala, da so Štajerci po njenem za dva odtenka bolj utrgani od ostalih prebivalcev, domači Dolenjci pa medtem bolj »melanholično zadržani«, vsaj dokler kaj ne spijejo.

Zrelo občinstvo tačas zabava tudi Tanja Žagar, saj je prav temu namenila svojo novo skladbo in videospot Pet do polnoči, v katerem bogatega moškega osvaja kot hotelska sobarica, ki se preoblači v premožno gospo. »Je zelo strastna, ljubezenska pesem, s posebno žensko energijo. Začutile jo bodo zrele ženske, ki imajo izkušnje v odnosih in so morda tudi že mame,« je o novi pesmi, ki bo zaradi polnočne tematike v prihodnosti morda konkurirala Nipičevemu Silvestrskemu poljubu in jo je uglasbil Aleš Klinar, s katerim je sodelovala prvič v svoji karieri, povedala Žagarjeva.

Jure Godler je snob, Helena Blagne v obleki iz petih ptičev

Glasbena kolegica, vseslovenska diva Helena Blagne se medtem ne preoblači kar tako. Po poročanju revije Zvezde se je nedavno kar dvakrat pojavila v isti opravi – v tesno prilegajoči se rdeči obleki iz perja je najprej nastopila na svojem koncertu v ljubljanskem Tivoliju, pozneje pa še v nacionalkini novoletni oddaji. Pravi, da za ekskluzivo sicer rada seže globoko v žep, a je bila obleka vseeno predraga, da bi jo oblekla samo enkrat. Delo oblikovalca Roka Čibeja je namreč izdelano iz pravega fazanjega, gosjega, nojevega, puranjega in še petelinjega perja, vredno okoli 13.000 evrov, oprava pa nadgrajena še z nakitom v vrednosti štirih tisočakov. Vrhunski kakovosti je podobno zvest tudi šaljivi TV-voditelj s Planet TV Jure Godler, ki je Zvezdam zaupal, da so govorice resnične in da res prisega na drage blagovne znamke, saj so po navadi drage z razlogom. »Nekateri menijo, da sem snob. Kar se tega tiče, sem pa res. Podobno je z alkoholnimi pijačami. Piti sem jih začel pred štirimi leti, in to samo zato, da lahko nazdravljam damam. Če je alkoholna pijača dražja, je maček manjši,« voditelj svetuje še dražji alkohol, s tem pa se najbrž ne bi strinjala njegova nekdanja in aktualna sodelavka, že omenjena Jasna Kuljaj. Slovi namreč po svoji afiniteti do domačega cvička, ob tem pa je reviji Nova ravno ta teden priznala še, da ne prisega na drage blagovne znamke, saj ji je kot ulita pristajala tudi bleščeča majica iz trgovine Lidl, ki jo je zanjo zbrala stilistka s televizije.