30-letni Jang, ki je zaslovel po uvrstitvi na drugo mesto na televizijski bitki talentov, tekstopisec, in didžej, je napovedal, da se bo umaknil iz glasbenega in televizijskega sveta, ter priznal, da je v spletni klepet delil posnetke spolnega odnosa s številnimi ženskam.

»Snemal sem ženske brez njihovega privoljenja in to delil v klepetalnico. Ob tem nisem čutil prevelikega občutka krivde,« je povedal Jang.

»Želim se opravičiti vsem ženskam, ki so bile na teh posnetkih in vsem oboževalcem, ki so razočarani in vznemirjeni zaradi incidenta,« je dodal. Eden izmed članov klepeta je bil tudi Seungri, zvezda K-popa, ki je bil ta teden obtožen vodenja nezakonite prostitucije.

Bae Bok: »Zvezdniki niso izjema«

Jung je bil eden izmed treh moških, ki so v klepet objavili posnetke spolnega odnosa z desetimi različnimi ženskami.

Obtožbe Junga in Seungrija so pretresle korejski pop. »Ti primeri kažejo, da korejski pop zvezdniki niso izjema, ko pridemo do izkoriščanja žensk,« je povedala Bae Bok, aktivistka za pravice žensk.

Jung je bil že leta 2016 obtožen snemanja spolnega odnosa s svojo partnerico, a je tožilstvo takrat primer zavrglo, saj je domnevna žrtev umaknila svojo obtožbo. Tako kot Jung je tudi Seungri ta teden naznanil umik, a je zanikal obtožbe, da je posredoval prostitutke za potencialne tuje vlagatelje v nočnih klubih v okrožju Gangnam v Seulu.