Ivana Šopić in za zdaj še neznani politik naj bi bila nekaj mesecev v zvezi, nato pa naj bi ga začela izsiljevati, da bo v javnost poslala njune eksplicitne fotografije in videoposnetke, ki so nastali med kratkotrajno avanturo.

Funkcionar in starleta naj bi se spoznala na nekem dogodku, ki sta ga zapustila skupaj. Prvi posnetki naj bi nastali že prvo noč, že dva meseca pozneje pa naj bi ga začela izsiljevati za denar. Član SPS naj bi ji takrat v paniki takoj plačal, nato pa jo poklical, da bi se sestala, uničila posnetke in končala afero. Šopićeva v to ni privolila in ga je še naprej izsiljevala, ko pa ji je zagrozil, da jo bo prijavil policiji, naj bi dejala, da naj, saj bo s tem več izgubil on kot ona.

Na koncu naj bi ji prav njen ljubimec iz stranke priskrbel mesto v resničnostnem šovu Zadruga, ona pa ga vse od začetka snemanja prek kamer pozdravlja kot šefa. S tem naj bi ga stalno opominjala, da ne sme narediti česa, kar njej ne bi bilo všeč. Član SPS naj bi bil tako v strahu, da bo tekmovalka njegovo ime in podrobnosti razkrila kar v oddaji, sam pa naj bi tudi že zbiral informacije, ki bi ji lahko škodovale.