Dve minuti in pol pred koncem tekme se je Houstonu iztekal čas za napad, iz oči v oči pa sta se znašala James Harden in slovenski čudežni deček. Harden se je odločil za met za tri točke, pri tem uporabil svoj značilno potezo, to je korak nazaj (step back), vendar je bil pri tem neuspešen, saj je bil Dončić dovolj spreten in hiter za blokado.

Posnetek se je hitro razširil po medmrežju, prav tako pa se Harden po tekmi ni mogel izogniti vprašanjem o Dončiću. »Da, res je dober. Odličen ni samo zato, ker daje veliko košev, je tudi odličen podajalec. Spretno uporablja svoje telo. Zna tudi skakati. Počne veliko stvari, ki so pomembne za zmago,« je dejal Harden in dodal: »To je sicer šele njegovo prvo leto v ligi NBA, tako da ima pred seboj še dolgo pot, a začetek je izjemen.«

Blokada odločila tekmo, toda ne Dončićeva

Dallas je imel zadnji napad za zmago. Dončić je popeljal svoje moštvo v napad, ovirali so ga trije igralci Houstona, Ljubljančan je podal do Jalena Brunsona, a mu je Chris Paul blokiral met. Houston je tako slavil s 94:93, dvoboj »kraljev step backa« pa je pripadel Dončiču ‒‒– 19 točk, 15 skokov, 9 podaj, 2 blokadi, 2 ukradeni žogi. Harden je zbral 20 točk, 5 skokov in 4 podaje.

Dallas je sicer izgubil desetič na zadnjih enajstih tekmah in petič v nizu, Dončič, ki je med tekmo zadel tudi met s svoje polovice igrišča, vendar to že potem, ko je ena od ekip vzela minuto odmora, pa je sedemnajstič v karieri v ligi NBA dosegel dvojnega dvojčka.