Med seboj sta se pomerili tudi najboljši ekipi v zgodovini lige, Los Angeles Lakers pa so doma klonili z Boston Celtics s 107:120. Za goste je v dvoboju, ki je bil daleč od spektaklov preteklosti, Kyrie Irving dosegel 30 točk in s soigralci nadoknadil osemdeseti trojni dvojček LeBrona Jamesa, na roko pa jim je šel tudi obsežen zdravstveni karton jezernikov.

Marcus Smart in Marcus Morris sta za tretjo zmago v nizu Bostona dodala po 16 točk, Gordon Hayward pa 15. Irvingov nekdanji soigralec James, skupaj sta osvojila naslov NBA v dresu Cleveland Cavaliers leta 2016, v tej sezoni verjetno ne bo videl končnice. Ob petem porazu svoje ekipe, ki je tokrat igrala brez treh poškodovanih članov prve peterke, je zbral 30 točk, 12 podaj in 10 skokov. Moe Wagner je v svojem prvem nastopu za Lakers dosegel rekord kariere, 22 točk.

Minnesota Timberwolves in Washington Wizards sta igrača podaljšek, po katerem so prvi zmagali s 135:130. Karl-Anthony Towns je za domače nanizal 40 točk in 16 skokov, vendar je zaradi poškodbe kolena že proti koncu zadnje četrtine predčasno zapustil parket. V zaključku se je izkazal Derrick Rose (29 točk), ki je 58 sekund pred koncem zadel za vodstvo Timberwolves s 131:127.

Ekipa Portland Trail Blazers je Phoenix Suns premagala s 127:120; Phoenix nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova je na predzadnjem mestu lige. Dvema ekipama pa domače igrišče ni prineslo zmage, saj so New York Knicks, ki so povsem na dnu lestvice, izgubili s Sacramentom Kings s 94:102, Atlanta Hawks pa je klonila z Brooklyn Nets s 112:114