Tekmo so Dončič in druščina praktično izgubili že po treh četrtinah, saj so gostitelji takrat vodili že z 92:73 in tudi dobra zadnja četrtina (19:33) je bila premalo, da bi Dallas obrnil končni izid. Pri gostiteljih je 22 točk dosegel Terrence Ross, 20 jih je dal Nikola Vučević.

Po prostem večeru v noči na nedeljo v Dallas prihaja Houston. A Dončić in soigralci počasi nimajo več možnosti za končnico. Zdi se tudi, da jih v tem trenutku lov nanjo niti ne zanima več, temveč načrtno izgubljajo, da bi obdržali visok izbor na naboru novincev pred začetkom prihajajoče sezone. Za osmim mestom na zahodu zdaj zaostajajo že za 10 zmag. Trenutno so sedma najslabša ekipa v ligi. Cilj je pridobiti enega od prvih petih izborov na naboru, sicer njihov izbor dobi Atlanta. To je bil pogoj, da so pred začetkom tekoče sezone uspeli izbrati Dončića. Poraze načrtno zbira več ekip, saj je bera prihajajočega nabora zelo dobra, največ zanimanja pa je pritegnil superzvezdnik univerzitetne košarke Zion Williamson, ki ga čez lužo vidijo kot novega LeBrona Jamesa. Kdo bo dobil prvih pet nabornih mest bo sicer določila tombola, slabše ekipe pa imajo bistveno večjo verjetnost zadetka.

Drugače kaže Goranu Dragiču z Miamijem, ki se prav z Orlandom bori za osmo mesto na vzhodu. Miami je v domači dvorani s 126:110 premagal Cleveland. Goran Dragić je za gostitelje v 16 minutah dosegel 11 točk ter po en skok in podajo, zaigral je vnovič po poškodbi. Najbolj učinkovit košarkar na tekmi je bil Clevalandov Collin Sexton s 27 točkami, pri domačih pa je kar osmerica košarkarjev vpisala dvomestno število košev, z 20 točkami je bil najbolj nevaren Josh Richardson.

Miami je trenutno na osmem mestu konference, v noči na nedelo pa na Florido prihaja Toronto.